#SecurityUnion - #Eurojust llança un nou Registre de Terrorisme

| Setembre 5, 2019

Avui (5 de setembre), amb el suport de la Comissió, Eurojust, l’agència de la UE de cooperació judicial, ha llançat un Registre contra el Terrorisme, que ajudarà els països de la UE a intercanviar informació sobre delictes de terror d’una manera ràpida, eficient i uniforme. Els estats membres ja comparteixen informació mútua sobre els sospitosos de delictes terroristes sotmesos a investigació criminal o processament en els seus països.

El nou registre de lluita contra el terrorisme llançat avui els permetrà fer-ho de manera més eficaç i eficaç, ja que Eurojust serà capaç de detectar millor els vincles entre els casos de terrorisme en diferents estats membres i proporcionar feedback puntual i proactiu a les autoritats nacionals i fer-ne el seguiment. mesures necessàries

La comissària de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere, Věra Jourová, va dir: "L'Eurojust té un paper fonamental en la lluita contra el crim i el terrorisme transfronterers. L’intercanvi ràpid de dades pot fer o trencar la investigació efectiva i aquesta nova eina posarà Eurojust a un fort suport per protegir els europeus contra el terrorisme. ”

En declaració al llançament oficial del Registre, el comissari de la Unió de Seguretat, Julian King, va dir: "El nou Registre contra el Terrorisme ajudarà els jutges i els fiscals a establir vincles de manera proactiva per assegurar que els delinqüents i els terroristes no quedin impunes. Aquesta nova eina és un element més a la nostra unió de seguretat. "

Després dels atemptats terroristes a França el novembre de 2015, França, Alemanya, Espanya, Bèlgica, Itàlia, Luxemburg i Països Baixos van prendre la iniciativa de crear un registre a l'Eurojust. El Registre d'avui és el resultat de que Eurojust desenvolupés aquesta iniciativa en una eina disponible per a tots els països de la UE.

La conferència de premsa del llançament oficial està disponible a EBS +. Per obtenir més informació, consulteu el el comunicat de premsa d’Eurojust i informació de la Comissió Europea sobre cooperació judicial i lluita contra el terrorisme.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Defensa, EU, Comissió Europea, Terrorisme

Els comentaris estan tancats.