Grups de terror ressorgits al sud de # Iemen

| Setembre 5, 2019

Durant la setmana passada han aparegut inquiets informes sobre elements terroristes ressorgits al sud del Iemen. S’ha suggerit que aquests grups, que inclouen Al Qaeda i l’ISIS com els més destacats, són en gran mesura els responsables de la irrupció de la violència.

El paper i el protagonisme creixents del partit Al Islah en el govern del president Hadi ha estat considerat com un factor important en provocar aquesta darrera inquietud. La festa és la sucursal dels germans musulmans al Iemen i ha contribuït considerablement a desestabilitzar tot el país. La seva marca de l’islamisme no només passa per alt i, a vegades, fomenta la violència.

A més, a través de les interaccions públiques a les xarxes socials, Al Islah ha estat llançant crits de concentració a grups de Ma'rib i Ibar que tenen una vinculació estreta amb AQAP i ISIS. El mateix governador de Ma'rib és membre del partit Al Islah i gaudeix del suport d'alguns dels extrems més durs del país. Sembla que aquestes crides a les armes tenen com a objectiu desestabilitzar la Coalició i desfer la relativa pau que ha viscut el Sud des de la retirada dels rebels Houthi.

Un element oblidat de la guerra civil del Iemen ha estat la participació de grups terroristes en forma d'AQAP i ISIS i la seva capacitat per operar, amb gran part de l'atenció dels mitjans de comunicació i els responsables polítics centrats en la lluita entre els rebels de la Coalició i els Houthi. Les forces de la coalició, en particular els Emirats Àrabs Units en llocs com Mukallah, han fet progressos considerables durant els últims tres anys en el desmantellament de la capacitat d’aquestes organitzacions terroristes per provocar mort i destrucció.

Per tant, preocuparà a aquells no només a la regió, sinó que vegin aquests grups ressorgint i fomentant la violència al sud del Iemen, aparentment estimulats per un partit de línia dura Al-Islah.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, política

Els comentaris estan tancats.