#VATGap: els països de la UE van perdre 137 mil milions d'euros en ingressos d'IVA a 2017

| Setembre 5, 2019

Els països de la UE van perdre 137 mil milions d'euros en ingressos de l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA) a 2017, segons un estudi publicat avui per la Comissió Europea. La Gap d’IVA descriu la diferència global entre els ingressos previstos d’IVA i la quantitat realment recaptada. Ha reduït una mica respecte a anys anteriors, però continua sent molt elevat, posant de manifest una vegada més la necessitat d’una reforma integral de les normes de l’IVA de la UE, tal com va proposar la Comissió 2017.

Les noves regles podrien contribuir a disminuir el frau de l’IVA i millorar les regles per a negocis i comerciants legítims. El comissari d'Afers Econòmics i Financers, el fiscal i la duana, Pierre Moscovici, va dir: "El clima econòmic favorable i algunes solucions polítiques a curt termini que va posar en marxa la UE van contribuir a reduir la diferència de l'IVA en 2017. Tanmateix, per aconseguir progressos més significatius, caldrà una reforma exhaustiva del sistema d’IVA per fer-la més antiframa. Les nostres propostes per introduir un sistema d’IVA definitiu i respectuós amb les empreses queden sobre la taula. Els estats membres no poden permetre’s l’aturada mentre es perden milers de milions per frau il·legal de carrusel d’IVA i inconsistències del sistema. "

Romania va registrar el major despesa nacional d’IVA amb el 36% dels ingressos d’IVA que faltaven a 2017. La van seguir Grècia (34%) i Lituània (25%). Els forats més reduïts es van situar a Suècia, Luxemburg i Xipre, on només el 1% dels ingressos de l’IVA de mitjana va disminuir per la banda. En termes absoluts, la diferència d’IVA més elevada d’uns 33.5bn d’euros es trobava a Itàlia. L’Iva Gap mesura l’efectivitat de les mesures d’execució i compliment de l’IVA a cada estat membre, ja que proporciona una estimació de la pèrdua d’ingressos per fraus i evasió, evitació d’impostos, fallides, insolvències financeres i també malvats.

Podeu trobar un el comunicat de premsa, FAQ i full de dades en línia. L’informe en si està disponible aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, IVA

Els comentaris estan tancats.