Líder de la UE en #GlobalAgriFoodTrade

| Setembre 6, 2019

En una informe publicat el setembre de 5,, la UE confirma un any més la seva posició com a major exportador mundial de productes agroalimentaris, amb les exportacions de la UE que arriben a 138 mil milions d'euros a 2018.

Els productes agrícoles representen una part sòlida del 7% del valor del total de béns de la UE exportats a 2018, ocupant el quart lloc després de la maquinària, els altres productes manufacturats i productes químics. L’agricultura i les indústries i serveis relacionats amb l’alimentació proporcionen gairebé 44 milions de llocs de treball a la UE. La cadena de producció i transformació d'aliments representa el 7.5% de l'ocupació i el 3.7% del valor afegit total a la UE.

El comissari d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Phil Hogan (a la imatge), va dir: “La política agrícola comuna cada cop més orientada al mercat ha contribuït decisivament a l’èxit de la UE en el comerç agrícola. La reputació de la UE per tenir productes nutritius i de qualitat segurs, produïts de forma sostenible, nutritiva i de qualitat és una fórmula guanyadora del mercat global. La Comissió està aquí per ajudar els productors a aprofitar al màxim les oportunitats de tot el món, alhora que sempre s’assegura que els nostres sectors més sensibles tenen garanties suficients ”.

Els cinc primers llocs dels productes agroalimentaris de la UE continuen sent Estats Units, Xina, Suïssa, Japó i Rússia, que representen el 40% de les exportacions de la UE. A més de negociar acords comercials que proporcionin més oportunitats als agricultors de la UE, la Comissió Europea ajuda als exportadors de la UE a entrar a nous mercats i a beneficiar-se de les possibilitats de negoci a través activitats de promoció, incloent-hi missions d’alt nivell dirigides pel comissari Hogan. A 2018 i 2019, el comissari Hogan acompanyat dels productors de la UE van viatjar a la Xina, el Japó i els Emirats Àrabs Units.

Els vins i el vermut continuen dominant la cistella de productes exportats amb licors i licors en el segon lloc. A continuació, vingueu a menjar infantil i diversos preparats alimentaris, xocolata, pasta i pastisseria.

Pel que fa a les importacions, l’informe conclou que la UE es va convertir en el segon importador de productes agroalimentaris amb un import de 116 mil milions d’euros. Això fa que la balança comercial de la UE per a aquest sector sigui una xifra positiva de 22 mil milions d'euros.

La UE fonamenta principalment tres tipus de productes: productes que no són, o només en una petita mesura, produïts a la UE com ara fruites tropicals, cafè i fruites fresques o seques (representant el 23.4% de les importacions en 2018); productes destinats a l'alimentació animal (incloent pastissos de petroli i soja; junts el 10.8% de les importacions); i productes utilitzats com a ingredients per a processaments posteriors (com l'oli de palma).

Les importacions dels Estats Units van ser el que més creixia en 2018, amb un augment del 10%, cosa que fa que aquest país sigui el màxim proveïdor de productes agroalimentaris de la UE.

L’informe complet també inclou una visió general del rendiment comercial dels principals socis de la UE (Estats Units, Xina, Brasil, Japó, Rússia) i els seus fluxos comercials amb la UE, així com un capítol sobre comerç i cooperació amb els països menys desenvolupats ( PMA)

Més informació

Seguiment de la política agrícola

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, agricultura, Economia, EU, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.