Consell Mixt UE- # Cuba, 09 / 09 / 2019

| Setembre 9, 2019
El Consell Mixt UE-Cuba es va reunir per segona vegada el 9 setembre 2019 a l'Havana, Cuba. Es va debatre sobre com mantenir l’impuls en l’aplicació de l’Acord de diàleg polític i cooperació, que s’ha aplicat provisionalment des del novembre de 2017.

L’acord de diàleg i cooperació política entre la UE i Cuba és un signe de la importància que donem a les nostres relacions. Esperem que el nou capítol que hem obert pot reforçar encara més l’amistat entre el poble d’Europa i de Cuba. És per això que estem aquí: per celebrar i per reforçar encara més el nostre diàleg i cooperació.

Federica Mogherini, alta representant d'Afers Exteriors i Política de Seguretat

La celebració d’aquest segon Consell Conjunt és un exemple del progrés de les relacions amb la UE. Permet fer un balanç d’aquest progrés i esbossar les futures accions de benefici mutu.

Bruno Eduardo Rodríguez Parrilla, ministre d'Afers Exteriors de Cuba

El Consell Mixt va revisar els cinc diàlegs polítics estructurats llançats en virtut de l’acord en àrees clau: drets humans, no proliferació d’armes de destrucció massiva, control d’armes convencionals, mesures restrictives unilaterals i desenvolupament sostenible.

També va revisar les relacions bilaterals i els programes de cooperació en àmbits com la cultura, l’energia, l’agricultura i la modernització econòmica. Les dues parts van acordar llançar diàlegs de política sectorial en els camps de l’energia, l’agricultura, el medi ambient i el canvi climàtic.

També es va discutir el comerç i la inversió entre la UE i Cuba, inclosos els efectes extraterritorials de la legislació nord-americana Helms-Burton.

A més, el Consell Mixt va abordar qüestions regionals i mundials, com ara els desenvolupaments recents a Amèrica Llatina i el Carib, incloses les relacions UE-CELAC. També van debatre sobre la coordinació en fòrums multilaterals en àmbits com el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible i inclusiu.

El Consell Mixt ha estat presidit per l'Alta Representant d'Afers Exteriors i la Política de Seguretat Federica Mogherini i el ministre d'Afers Exteriors de Cuba, Bruno Rodríguez Parrilla.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, EU, Consell Europeu

Els comentaris estan tancats.