#WB6 - Les forces europees cooperen per combatre la delinqüència als Balcans occidentals

| Setembre 9, 2019

Jornada d'acció conjunta (JAD) Balcans occidentals 2019 és una operació internacional, que inclou agents de la llei 6 758: oficials 6 708 a terra i oficials 50 al centre operatiu de la seu d'Europol. Els agents de la llei dels països 30, així com les agències 8 i les organitzacions internacionals es van unir per fer front a la 4 EMPACT (Plataforma multidisciplinària europea contra les amenaces criminals) prioritats: tràfic d’armes de foc, immigració il·legal, frau de documents i tràfic de drogues.

 • Estats membres de la UE: Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Txèquia, Dinamarca, Estònia, Alemanya, Grècia, Xipre, Hongria, Itàlia, Països Baixos, Polònia, Portugal, Romania, Eslovènia, Eslovàquia, Espanya, Suècia, Regne Unit.
 • Estats membres de la UE: Albània, Bòsnia i Hercegovina, Macedònia del Nord, Sèrbia, Montenegro, Kosovo *, Suïssa, Moldàvia, EUA (ATF, DEA, HSI, CBP).
 • Agències de la UE: Europol, Frontex
 • Socis institucionals: INTERPOL, UNODC, SEESAC, IPA / 2017, PCC-SEE, SELEC.Centre operatiu a Europol

La fase preparatòria es va iniciar a principis de 2019 amb diverses reunions operatives i activitats de recollida d’intel·ligència organitzades per tots els participants, així com controls en punts de control de fronteres seleccionats. El grup de treball EMPACT Armes de Foc, liderat per Espanya, va coordinar el funcionament. Europol ha coordinat el desplegament d’oficines mòbils a petició dels països per analitzar informació in situ.

De 5 a 8 setembre 2019, es va crear un centre de coordinació a la seu d’Europol a La Haia per donar suport a l’intercanvi d’intel·ligència entre els participants. Durant aquests dies, els oficials de 50 procedents de gairebé tots els estats membres de la UE i països dels Balcans occidentals, Europol, Frontex, INTERPOL i IPA / 2017 van intensificar els controls en zones identificades com d’alt risc basades en informació recollida i analitzada al centre de coordinació.

Frontex va abordar la delinqüència transfronterera a les fronteres externes de la UE i va contribuir a l'operació realitzant controls intensificats en punts de pas de frontera seleccionats i activitats de vigilància fronterera com a part de les seves activitats de camp en curs a la regió.

Resultats de la JAD

En total, durant la JAD de la setmana passada es van revisar persones, vehicles i locals 214,147 en la lluita contra el crim originari dels Balcans occidentals. 175 individus van ser arrestats (arrestos 26 en fase d’intel·ligència i 149 en fase operativa).

Resultats més rellevants:

 • Rebuig d'entrada de 329
 • 164 entrades clandestines
 • 111 durant la nit
 • Frau o mal ús de visats 14
 • Documents falsificats o falsificats de 71
 • Armes de foc 51 (a part del 49 de les investigacions identificades a la fase d’intel·ligència)
 • Altres tres armes
 • Peces de munició 895

* Aquesta designació sense perjudici de les posicions sobre estatus i està en línia amb l’UNSCR 1244 / 99 i el dictamen del CII sobre la declaració d’independència de Kosovo.

EMPACT L’operació s’ha coordinat sota el paraigua de la Plataforma multidisciplinària europea contra les amenaces criminals (EMPACT) en el marc de la Cicle de polítiques de la UE, un pla de quatre anys per a la lluita contra el crim greu i organitzat. Reuneix autoritats policials i policials dels estats membres de la UE, agències europees i organitzacions internacionals per reforçar conjuntament les fronteres i la seguretat interna d'Europa. Els resultats i la intel·ligència recollits ajudaran en investigacions en curs i futures.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Crim, EU, Balcans occidentals

Els comentaris estan tancats.