#BorisJohnson té un clar camí per acabar amb les claus de #FoodRegulations per aconseguir un acord comercial britànic i nord-americà, adverteix #UKTPO

| Setembre 11, 2019

El públic del Regne Unit s’enfronta a la perspectiva de les regulacions sobre els aliments degradats després del Brexit, amb el Parlament que no diu gaire, l’Observatori de la política comercial comercial del Regne Unit adverteix.

Una nova anàlisi realitzada per experts legals a la TPO del Regne Unit, basada a la Universitat de Sussex, adverteix que una regulació estricta, que actualment restringeix alguns dels productes més controvertits dels productes alimentaris dels Estats Units dels prestatges dels supermercats del Regne Unit, podria ser eliminada amb un mínim escrutini parlamentari a través de Instruments Statutoris (SI).

La Llei de retirada de la UE 2018 va permetre la creació de més de 10,000 pàgines de la nova legislació per mantenir les normes de la UE, inclosa la seguretat alimentària. Alguns d’aquests proporcionen àmplia amplitud als ministres per fer canvis futurs a la legislació sobre seguretat alimentària, especialment les concessions potencialment significatives als Estats Units sobre cultius i pesticides transgènics, en la consecució d’un acord comercial d’aprofitament principal, sense el nivell d’escrutini que la legislació primària proporcionar.

L'ús de SI obsequiaria amb el primer ministre britànic decidit a superar l'oposició a alliberar la legislació britànica sobre seguretat alimentària, un camí relativament clar per a ratificar un TLC dels Estats Units-Regne Unit, sobretot perquè el Parlament del Regne Unit té una influència molt més feble en la negociació dels tractats en comparació amb els dos. EUA o UE.

Aquest moviment podria resultar extremadament impopular amb el públic del Regne Unit, el 82% del públic del Regne Unit afavoreix el manteniment d’alts estàndards d’aliments respecte d’un acord comercial dels Estats Units i podria perjudicar el futur comerç d’aliments amb la UE, que representa al voltant del 70% de les exportacions alimentàries del Regne Unit.

Aquest risc és aplicable en cas de no acord o en un escenari d’un acord bàsic de lliure comerç (TLC) amb la UE. El Parlament només tindria uns mitjans d'oposició limitats mitjançant el bloqueig de la ratificació d'un FTA o de SI específics.

Emily Lydgate, professora titular de Dret Ambiental de la Universitat de Sussex i membre de l’Observatori de la política comercial comercial del Regne Unit, va dir: “En cas de no haver-hi cap acord o un acord bàsic de lliure comerç entre la UE i el Regne Unit, el govern del Regne Unit estarà sota pressió per aconseguir un èxit del Brexit mitjançant nous acords comercials.

"La preocupació és que els ministres tinguin àmplia marge per fer concessions importants sobre seguretat alimentària per tal d'arribar a un acord amb els EUA potencialment davant l'oposició dels consumidors o productors d'aliments que es preocupessin de perdre l'accés al mercat de la UE.

"Els EUA s'han queixat des de fa temps de l'enfocament basat en el perill de la UE per prohibir alguns pesticides categòricament, en lloc de permetre els seus residus, i també pel llarg procés de la UE per a l'aprovació de nous conreus modificats genèticament, que el representant comercial dels Estats Units (USTR) estima els costos dels EUA agricultura 2 mil milions de dòlars / any. "

Chloe Anthony, estudiant de LLM de la Universitat de Sussex, va dir: "El veritable risc és que hi hagi SI que donin als ministres molt poder sobre les polítiques de controvèrsia que els Estats Units pressionaran molt a reformar.

"A través dels SI, els ministres del Regne Unit tenen la capacitat de modificar, revocar i fer regulacions sobre com s'autoritzen els ingredients actius en els pesticides, els nivells màxims de residus permesos en els aliments i el procés d'aplicació i autorització d'OMG."

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, menjar, Els nous aliments, Aliments orgànics, UK

Els comentaris estan tancats.