Els europeus "ja no confien als Estats Units en seguretat" - informe #ECFR

| Setembre 11, 2019

Tres anys després de la presidència de Trump i pocs dies després de la visita de Mike Pompeo a Brussel·les, la majoria dels europeus creuen que ja no poden confiar en els Estats Units per garantir la seva seguretat. Un nou sondeig revela que la confiança als Estats Units ha caigut, i que els europeus busquen ara que la UE defensi els seus interessos en política exterior, segons un informe important, publicat avui (11 setembre), pel Consell Europeu d'Exteriors. Relacions (ECFR).

L'informe, titulat 'Doneu a la gent el que volen: una demanda popular per a una forta política exterior europea " i basant-se en entrevistes amb persones 60,000 a tots els estats membres de la UE 14, també van comprovar que les majories europees volen que el lideratge de la UE impedeixi l’ampliació del bloc i exigeixi una resposta paneuropea a la seva seguretat i temors pel canvi climàtic i la migració. Per sobre de tot, els europeus volen una UE més autosuficient que eviti les baralles que no siguin de la seva competència, que plantegin les altres potències del continent i s’enfrontin a crisis que afecten els seus interessos.

Les troballes i anàlisis d’aquest informe avalat per sondejos d’energia es troben en un punt crucial per a Europa, amb el president Ursula von der Leyen, president de la Comissió Europea, presentat avui el seu equip polític i una sèrie d’eleccions nacionals potencialment pertorbadores previstes, a Àustria i Polònia, aquesta tardor. La publicació de l'informe també es basa en un context de creixent disputa comercial entre la Xina i els Estats Units; proves emergents de la interferència russa a les eleccions occidentals; i el possible desplegament d’acords internacionals sobre l’escalfament global i el desarmament nuclear. Són qüestions que es preveu que dominin els processos a la reunió de l'Assemblea General de les Nacions Unides, aquest mes, a Nova York.

L’estudi argumenta que la visió, compartida entre els líders europeus, que els votants cada cop més nacionalistes no toleraran la política exterior col·lectiva de la UE, està obsoleta. El sondeig del FEDER suggereix que els electors dels estats membres del bloc són receptius a la idea de "sobirania estratègica", és a dir, centralitzar el poder en àrees clau - si la UE es pot mostrar competent i eficient. L’informe suggereix que, tot i que no hi pot haver una majoria qualificada a la UE-27 a totes les àrees de política exterior, hi ha excepcions i àmbits de unanimitat - en qüestions com la defensa i la seguretat, la migració i el canvi climàtic. La UE podria aprofitar i avançar en els propers anys.

Mentre que el públic dóna suport a la idea que la UE es converteixi en un actor global cohesionat, també hi ha una divergència creixent entre els europeus i els seus governs electes en qüestions que van del comerç, la relació futura d'Europa amb els Estats Units i l'adhesió a la UE dels països de l'Oest. Balcans. Amb un abismo d’opinió, hi ha el risc que els electors puguin retreure el seu suport a l’acció europea, que van oferir en les darreres eleccions al Parlament Europeu i a les eleccions nacionals.

Segons els informes, els europeus encara estan segurs de la convicció que la UE pot canviar del seu curs actual d'inacció i prevaricació. El nou equip del marc, format per Joseph Borrell, com a alt representant de la Unió d’Afers Exteriors i Política de Seguretat, i Ursula von der Leyen, com a president electa de la Comissió Europea, han d’acceptar aquesta realitat i utilitzar les seves oficines per rellançar l’estranger de la UE. estratègia, en línia amb la demanda pública.

Adverteix que, després de la inesperada elevada participació a les eleccions europees i la forta actuació de partits nacionalistes, com el Front Nacional de Marine Le Pen a França i el partit Lega de Matteo Salvini a Itàlia, els líders de Brussel·les descansaran els seus llorers. "Haurien de recordar que abans de la votació, tres quartes parts dels europeus van sentir que el seu sistema polític nacional, el seu sistema polític europeu, o ambdues, estaven trencades", diu: "tret que Europa crei polítiques de ressonància emocional en els propers cinc anys, un electorat va convèncer que el sistema polític trencat és poc probable que doni a la UE el benefici del dubte per segona vegada ", afirma l'informe.

En la seva anàlisi, l'informe ECFR troba:

 • Els europeus volen que la UE es converteixi en un actor fort, independent, sense confrontació, prou potent com per evitar prendre partit o estar a mercè dels poders externs. En els possibles conflictes entre els Estats Units i Rússia, la majoria dels electors a pràcticament tots els països preferirien que la UE continués sent neutral, tot seguint un camí intermedi entre aquestes potències competidores.
 • Els europeus es preocupen de la Xina i de la seva creixent influència al món- amb no més del 8% dels votants dels estats membres enquestats pensant que la UE s'hauria de col·locar amb Pequín en lloc de Washington en cas de conflicte entre EUA i la Xina. L'enorme desig de la ciutadania a tots els estats membres és mantenir-se neutral: una posició de prop de les tres quartes parts (73%) dels electors a Alemanya i més del 80% dels votants a Grècia i Àustria.
 • Els europeus són generalment divertits amb la idea de l’ampliació de la UE, amb votants a països com Àustria (44%), Dinamarca (37%), França (42%), Alemanya (46%),i els Països Baixos (40%), hostils als països dels Balcans occidentals adherits a la UE. Només a Romania, Polònia i Espanya hi ha suport de més del 30% del públic a tots aquests països per accedir.
 • Els europeus volen accions de la UE sobre el canvi climàtic i la migració. Més de la meitat del públic de cada país enquestat, a part dels Països Baixos, creu que s'hauria de prioritzar el canvi climàtic per la majoria d'altres qüestions. Mentrestant, els votants europeus afavoreixen un major esforç per controlar les fronteres externes de la UE i almenys la meitat dels votants de tots els estats membres afavoreixen l’augment d’ajuda econòmica als països en desenvolupament per descoratjar la migració. Els europeus també coincideixen, aclaparadament, en que el conflicte ha estat un dels principals motors de les lluites migratòries del continent: els votants de la 12 de la 14 han considerat que la UE hauria d'haver fet més per abordar la crisi de Síria des de 2014.
 • En general, els europeus confien més confiança a la UE que els seus governs nacionals per protegir els seus interessos contra altres potències mundials- tot i que, a nombrosos estats membres, molts electors no confien ni als EUA ni a la UE (a Itàlia, Germanyi Francethis va opinar al voltant de quatre de cada deu votants; a la República Txeca i Grècia, es va pensar que més de la meitat). Els vots eren molt probables a confiar als Estats Units sobre la UE a Polònia, però fins i tot aquí va ser la posició de menys d’una cinquena part dels votants.
 • Els votants es mostren escèptics sobre la capacitat actual de la UE de protegir els seus interessos econòmics en les guerres comercials. La proporció més gran que té aquesta visió es troba a Àustria (40%), República Txeca (46%), Dinamarca (34%), Països Baixos (36%), Eslovàquia (36%) i Suècia (40%). Menys del 20 per cent dels electors de cada estat membre consideren que els interessos del seu país estan ben protegits de les pràctiques competitives de la Xina. Tot i així, han opinat sobre si la UE o el seu govern nacional hauria de resoldre aquest problema.
 • A l’Iran, la majoria dels europeus (57%) donen suport als esforços de la UE per mantenir el Pla d’acció integral integral.(JCPOA) "acord nuclear" amb Iran. El suport a l’acord és el més fort a Àustria (67%) i el més feble de França (47%).
 • Una gran proporció de votants creu que Rússia intenta desestabilitzar les estructures polítiques a Europa i que els governs estan protegint de manera inadequada el seu país contra la ingerència exterior. Aquest darrer sentiment es comparteix a Dinamarca, (44%), França (40%), Alemanya (38%),Itàlia (42%), Polònia (48%), Romania (56%), Eslovàquia (46%), Espanya (44%) i Suècia (50%).
 • A Rússia, més de la meitat dels electors europeus de cada país consideraven l'actual política de sancions de la UE com una "equilibrada" justificadamento no prou dur, a part a Àustria, Grècia i Eslovàquia. El suport a una política més dura va ser el més fort a Polònia (55%) i el més feble a Eslovàquia (19%).
 • Els votants d'Europa estan dividits per si el seu país ha d'invertir en capacitats de defensa de l'OTAN o de la UE. Entre els partidaris dels partits del govern, La République En Marche! els votants a França tenen la preferència més gran per la inversió en defensa a través de la UE (78%) en lloc de l'OTAN (8%) mentre que els vots del partit Llei i Justícia a Polònia tenen la preferència més gran per l'OTAN (56%) en comparació amb les capacitats de defensa de la UE (17% ).
 • Els electors creuen que si la UE es trenca demà una de les principals pèrdues seria la capacitat dels estats europeus de cooperar en matèria de seguretat i defensa, i actuar com a potència de mida continental en concursos amb actors mundials com la Xina, Rússia i els Estats Units. Aquesta sensació és compartida per 22% a França i 29% per a Alemanya.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Opinió, US

Els comentaris estan tancats.