Més de la meitat dels governs de la UE no aconsegueixen fer un pla per retallar #AirPollution

| Setembre 11, 2019
Cinc mesos després del termini, els oficials de la UE encara esperen que quinze estats membres detallin els seus programes per millorar la qualitat de l’aire.

Els governs nacionals havien de presentar plans detallats i detallats per reduir les seves emissions nacionals de contaminants perillosos, l'anomenat 'Programa nacional de control de la contaminació atmosfèrica (NAPCP)' per l'abril de 2019, però cinc mesos després s'han lliurat menys de la meitat.

Margherita Tolotto, responsable de la política d'aire net d'AEB, va dir: "Aquest és un signe increïblement preocupant: ignorant aquesta obligació legal, els governs nacionals deixen de banda el seu deure de lliurar un aire més net."

Dels quinze països que no han presentat el pla final, Croàcia, Irlanda, Letònia i Eslovàquia només han presentat un projecte de versió, mentre que Bulgària, Txèquia, França, Grècia, Hongria, Itàlia, Luxemburg, Malta, Romania, Eslovènia i Espanya no. fitxer qualsevol pla, mostra a llista publicada per la Comissió Europea.

Tal com demostra l’onada de procediments d’infracció de la qualitat de l’aire durant els darrers anys [1]A més, molts estats membres no estan fent res per combatre la contaminació atmosfèrica i protegir la salut dels seus ciutadans.

Amb els seus governs NAPCP, se'ls ha de detallar com aconseguiran els objectius nacionals de reducció d'emissions de 2020 i 2030 que van acordar en adoptar la revisada Directiva nacional sobre sostres d’emissions fa menys de tres anys. [2] Aquesta Directiva complementa el paper dels estàndards de qualitat de l’aire de la UE, que estableixen nivells màxims de concentració per a certs contaminants de l’aire que respirem.

Tolotto va dir: "Els governs nacionals han de deixar de jugar amb la salut dels ciutadans i aclarir al més aviat possible com pretenen complir les seves obligacions mínimes per tallar els contaminants atmosfèrics. No hi ha temps per perdre ”.

[1] El EEB segueix des de fa anys casos de infracció de la qualitat de l’aire. Al juliol 2019, la Comissió va enviar Bulgària i Espanya als tribunals per incomplir repetidament els estàndards de qualitat de l’aire de la UE. A 2018, Alemanya, Regne Unit, França, Itàlia, Romania i Hongria es van enfrontar a un procediment d'infracció. aquest llista cronològica de comunicats de premsa rastreja la història sobre 20017 i 2018.[2] Polítiques i mesures dels Estats membres per reduir les emissions de contaminants atmosfèrics també són accessibles per l'Agència Europea de Medi Ambient.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, La qualitat de l'aire, medi ambient, EU, Pol · lució

Els comentaris estan tancats.