La UE reforça el suport per prevenir l'extremisme violent i la #Ricalicalització a #CentralAsia

| Setembre 12, 2019

La Comissió Europea ha mobilitzat un import addicional de 4 milions d'euros per donar suport als mitjans de comunicació, a les organitzacions de la societat civil i a ciutadans actius del Kazakhstan, Kirguizistan, Tadjikistan, Turkmenistan i Uzbekistan per evitar l'extremisme violent i la contra radicalització. Els nous projectes donaran suport a la formació i a la professionalització de periodistes locals, activistes i oficials de premsa per produir contingut d'alta qualitat, alhora que es crearan plataformes de verificació de fets per indicar les notícies falses.

L’acció, a través de la Instrument que contribueix a l'estabilitat i la pau, també contribuirà a lluitar contra la desinformació, a augmentar la resiliència de la població local i a les minories i a desenvolupar contra-narratives. El suport anunciat avui consolidarà i avançarà les activitats iniciades mitjançant una col·laboració prèvia amb l’ONG Internews, promovent la col·laboració regional i la coproducció de continguts relacionats amb la pau i l’estabilitat. La conferència d’avui a l’European Endowment for Democracy a Brussel·les presentarà els principals èxits i resultats de la primera fase. Més informació disponible aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Àsia Central, EU, Comissió Europea, Radicalització, Terrorisme

Els comentaris estan tancats.