La Unió Europea continua liderant la lluita mundial contra #ClimateChange

| Setembre 12, 2019

El setembre de la 11, la Comissió Europea va adoptar una comunicació que reafirmava el compromís de la UE envers l’ambició accelerada del clima. Preparant la cimera per a l’acció climàtica pel secretari general de les Nacions Unides a Nova York el 23 de setembre, la Comissió recorda que la Unió Europea ha estat al capdavant de l’acció climàtica mundial, negociant un marc internacional inclusiu per respondre a aquest repte, mentre actuava a nivell nacional. amb unitat, velocitat i decisió. La UE ha introduït accions concretes darrere dels seus compromisos de l'Acord de París, d'acord amb els Prioritat de la Comissió Juncker de constituir una Unió Energètica amb una política de canvi climàtic de futur.

El vicepresident de la Comissió de l'Energia, Maroš Šefčovič, va dir: "Amb l'Acord de París, per primera vegada totes les parts es van comprometre a reduir les emissions. Ara, ens hem d'assegurar que aquestes reduccions són prou oportunes per evitar el pitjor de la crisi climàtica. La Unió Europea portarà a Nova York el fruit del nostre treball sobre la Unió de l'Energia: una perspectiva realista d'una Europa neutral pel clima per 2050, recolzada en polítiques ambicioses establertes en una legislació vinculant. La UE ha assegurat que tots els sectors contribueixen a la transició. A la Cimera d'Acció Climàtica, esperem que els nostres plans inspirin altres països i esperem inspirar-se. El nostre missatge és simple: Europa lliura. "

El comissari d’Acció Climàtica i Energia, Miguel Arias Cañete, va dir: “La Unió Europea té una història potent per explicar a la Cimera de les Nacions Unides a la Cimera a finals d’aquest mes. Som líders climàtics mundials i la nostra acció climàtica és un exemple excel·lent de prestacions, inclòs en el context del nostre procés d’estratègia a llarg termini. L’enfocament de la UE és garantir que l’ambició climàtica no es tracti només d’objectius principals, sinó d’aconseguir les realitzacions de les nostres promeses, assegurar-nos que es compleixin els objectius i es produiran reduccions d’emissions. Tal com demostra l’enquesta de tota la UE publicada avui, el nostre enfocament té un mandat molt fort per part dels nostres ciutadans. Estic orgullós de compartir aquests missatges també a Nova York. "

La Unió Europea és la primera gran economia que va posar en marxa un marc legalment vinculant per complir els seus compromisos en virtut de l'Acord de París i s'està passant amb èxit cap a una economia de baixes emissions, amb l'objectiu d'arribar a la neutralitat climàtica per 2050. L’acció climàtica ambiciosa gaudeix d’un fort suport democràtic. Segons l'últim Eurobaròmetre especial sobre el canvi climàtic publicat avui, el 93% dels europeus creuen que el canvi climàtic és un problema greu.

A més, la UE i els seus estats membres, fidels al seu compromís amb l’acció multilateral arrelada a la ciència, es preparen activament per comunicar a principis de 2020 una estratègia a llarg termini amb l’objectiu d’assolir la neutralitat climàtica per part de 2050, tal com va proposar la Comissió. La Comissió la va presentar visió d’una economia pròspera, moderna, competitiva i neutral del clima al novembre 2018 i una gran majoria d’estats membres aprovat aquesta visió al juny 2019. Segons l’Eurobaròmetre, el 92% dels europeus van recolzar la 2050 per a la neutralització climàtica de la UE. En virtut de l'Acord de París, totes les parts han de presentar una estratègia a llarg termini per part de 2020.

Fons

La UE continua complint els seus compromisos.

La UE té en marxa el marc legislatiu més ampli i ambiciós sobre l’acció climàtica i s’està passant amb èxit cap a una economia de baixes emissions, apuntant a la neutralitat climàtica per 2050: entre 1990 i 2017 les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle es van reduir un 23% mentre que l’economia creixia. per 58%.

La UE ja ha aconseguit el seu objectiu de reducció d’emissions de gasos d’efecte d’efecte hivernacle 2020 i ha completat el seu marc legislatiu únic vinculant que ens permetrà assolir els nostres objectius climàtics de 2030. Al mateix temps, l’estratègia d’adaptació de la UE ha encoratjat des de 2013 les accions d’adaptació nacionals, regionals i locals.

Conscient que les nostres emissions només representen el 9% del total mundial, la UE continua la seva divulgació i cooperació, financera i tècnica, a tots els països socis. La UE continua sent el principal donant d'assistència al desenvolupament i el major donant de finances climàtiques del món. Amb més de 40% de les finances públiques climàtiques mundials, les aportacions de la UE i els seus estats membres s’han duplicat més que des de 2013, superant els 20 mil milions d’euros anuals.

Fort suport de la ciutadania

Abans de la cimera de l’acció climàtica de les Nacions Unides, la Comissió va dur a terme un Eurobaròmetre especial sobre l’acció climàtica i l’energia, que demostra que a tots els Estats membres de la UE, els ciutadans donen suport aclaparador a les accions realitzades per combatre el canvi climàtic i volen que la UE i els líders nacionals augmentin les seves ambicions al respecte i reforçar la seguretat energètica a Europa.

L’eurobaròmetre demostra que el 93% dels europeus creu que el canvi climàtic és un “problema greu”, i el 79% ho veu com un “problema molt greu”. En comparació amb l’últim Eurobaròmetre de 2017, el canvi climàtic ha superat el terrorisme internacional en ser considerat com el segon problema més greu que s’enfronta avui al món, després de la pobresa, la fam i la falta d’aigua potable.

La proporció de ciutadans europeus que han adoptat accions personals per lluitar contra el canvi climàtic ha augmentat a tots els Estats membres de la UE fins a una mitjana de més de nou de cada deu ciutadans (93%). Els resultats de l’Eurobaròmetre també mostren una demanda dels governs nacionals d’intensificar els seus propis objectius en matèria d’eficiència energètica i d’energies renovables (92%) i donar més finançament públic a les energies renovables (84%). Una gran majoria dels europeus (72%) consideren que la reducció de les importacions d’energia tindrà un impacte positiu en l’economia i la seguretat energètica i el 92% creu que la UE ha d’assegurar l’accés a l’energia per a tots els ciutadans de la UE.

Més informació

Comunicació sobre la cimera de l'acció climàtica 2019, organitzada pel secretari general de les Nacions Unides a Nova York

Eurobaròmetre especial sobre canvi climàtic amb fulls informatius específics dels Estats membres

Eurobaròmetre especial sobre energia amb fulls informatius específics dels Estats membres

Planeta net per a tota comunicació

La Unió Energètica: De la visió a la realitat

Fitxa tècnica sobre el nou marc legislatiu d’acció energètica i climàtica

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Canvi climàtic, les emissions CO2, medi ambient, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.