La Unió Europea dóna suport a #VenezuelanRfugiats i comunitats d’acollida dels països més afectats per la crisi

| Setembre 12, 2019

La Comissió Europea ha mobilitzat un import addicional de 10 milions d'euros per donar suport als refugiats i migrants veneçolans reforçant les capacitats de les institucions nacionals, les organitzacions de la societat civil i les comunitats d'acollida dels països més afectats per la crisi a Veneçuela, concretament a Colòmbia, Equador i Perú.

Canalitzat a través de la UE Instrument que contribueix a l'estabilitat i la pau, aquesta assistència vincularà accions de socors immediats i concrets amb mesures de rehabilitació i desenvolupament futures. El seu enfocament serà triple: Enfortirà les capacitats de registre i identificació de migrants i refugiats, finançarà mesures per reduir les tensions i el risc de violència amb les comunitats d’acollida i abordarà la vulnerabilitat de dones, nenes i nens exposats al tràfic sexual. i explotació laboral.

En la reunió amb el president de Colòmbia Ivan Duque avui (12 setembre) a Bogotà, l’alta representant / vicepresidenta Federica Mogherini tractarà, entre altres temes, els reptes relacionats amb l’acollida de refugiats i migrants de Veneçuela. Colòmbia acull el nombre més gran de veneçolans desplaçats - gairebé 1.5 milions segons les darreres estimacions. En total, més de quatre milions de veneçolans han abandonat el país en els darrers dos anys, arran del deteriorament de la situació socioeconòmica, política i de seguretat a Veneçuela.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Veneçuela

Els comentaris estan tancats.