El nou informe sobre #DigitalEducation mostra tendències a l'alça a les escoles europees

| Setembre 12, 2019

La Comissió Europea Xarxa Eurydice publicat un reportar avui (12 de setembre) que mostra l'estat de l'educació digital a les escoles d'Europa. L’informe mostra com s’ensenyen i es valoren les competències digitals.

També proporciona una visió general de les habilitats digitals dels professors, les polítiques dissenyades per donar suport a l’educació digital i l’ús de la tecnologia en proves nacionals a gran escala. La meitat dels sistemes educatius revisats actualment reformen els currículums en matèria de competències digitals, ja sigui mitjançant la inclusió del tema per primera vegada, donant a l'assignatura més protagonisme o actualitzant els currículums per incloure, per exemple, nous o diferents elements de codificació, pensament computacional o en línia. seguretat.

El comissari d’Educació, Cultura, Joventut i Esport, Tibor Navracsics, va dir: “Acull amb satisfacció l’informe d’avui que mostra que les escoles de tota Europa avancen en l’ús de les noves tecnologies en l’ensenyament i l’aprenentatge. Em sento especialment satisfet de veure el nombre creixent d’iniciatives per donar suport als professors en l’ús de la tecnologia a l’aula, un àmbit que abordarem a la Segona Cimera Europea de l’Educació del 26 de setembre. Sabem que els professors juguen un paper crucial en la millora de les competències digitals dels joves i en el fet que la tecnologia s’utilitzi de maneres adequades per fer l’aprenentatge més rellevant, atractiu i adequat per a l’era digital. ”

Els dos terços dels sistemes educatius revisats reconeixen la importància de les habilitats digitals dels professors i la majoria de països ofereixen formació per als professors, tot i que no hi ha orientació sobre com valorar les habilitats digitals dels alumnes a l'aula. Si bé la majoria dels països han establert estratègies per a l’educació digital, pocs segueixen i avaluen aquestes estratègies de manera sistemàtica i regular.

La decisió de la Comissió és fonamental donar suport als estats membres per aprofitar la tecnologia en l'educació i desenvolupar les habilitats digitals dels professors i dels estudiants Pla d'Acció Educativa Digital, que inclou accions 11 per fomentar i donar suport a la innovació en l'educació.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, economia digital, Mercat únic digital, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.