Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#Vaccination - La Comissió Europea i l'Organització Mundial de la Salut uneixen esforços per promoure els beneficis de les #Vaccines

COMPARTIR:

publicat

on

Logotip de l’OMS                               Logotip de la CE

El 12 de setembre, la Comissió Europea i l'Organització Mundial de la Salut (OMS) van acollir la primera del món Cimera de vacunació global a Brussel·les. L’objectiu és accelerar l’acció global per aturar la propagació de malalties que poden evitar la vacuna i defensar la difusió de la desinformació de la vacuna a tot el món.

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va dir: "És inexcusable que en un món tan desenvolupat com el nostre encara hi hagi nens que moren per malalties que s'haurien d'haver eradicat fa molt de temps. Pitjor encara, tenim la solució a les nostres mans, però no s'està aprofitant al màxim. La vacunació ja evita 2-3 milions de morts a l'any i podria prevenir 1.5 milions més si la cobertura mundial de la vacunació millorés. La cimera d’avui és una oportunitat per solucionar aquest buit. La Comissió continuarà treballant amb els estats membres de la UE en els seus esforços nacionals i amb els nostres socis avui aquí. Aquest és un repte global que hem d’afrontar junts i ara ”.

El director general de l'Organització Mundial de la Salut, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, va dir: "Després de molts anys de progrés, estem en un moment decisiu. El xarampió ressorgeix i 1 de cada 10 nens continua perdent les vacunes essencials per a la infància. Podem i hem de tornar al bon camí. Només ho farem assegurant que tothom es pugui beneficiar del poder de les vacunes, i si els governs i els socis inverteixen en la vacunació com a dret per a tothom i com a bé social. Ara és el moment d'intensificar els esforços per donar suport a la vacunació com a part fonamental de la salut per a tothom ".

En obrir la cimera, el president Juncker i el doctor Tedros van demanar una intensificació urgent dels esforços per aturar la propagació de malalties prevenibles per a la vacuna, com el xarampió. En els últims tres anys, set països, entre ells quatre de la regió europea, han perdut el seu estat d’eliminació del xarampió. Els nous brots són el resultat directe de les llacunes en la cobertura de la vacunació, inclosa entre adolescents i adults que mai van ser vacunats. Per abordar les llacunes de vacunació de manera efectiva, la cimera va abordar les múltiples barreres a la vacunació, incloent drets, regulacions i accessibilitat, disponibilitat, qualitat i comoditat dels serveis de vacunació; normes i valors socials i culturals; motivació, actituds i coneixements individuals.

La Comissió Europea i l'Organització Mundial de la Salut també van demanar un fort suport per a GAVI, l'Aliança Mundial per a la Vacunació. GAVI juga un paper crític a l’hora d’assolir els objectius mundials de vacuna als països amb menys recursos del món.

Nous models i oportunitats per accelerar el desenvolupament de la vacuna també es troben a l’agenda de la Cimera Mundial sobre la Vacunació, així com formes de garantir que la vacunació és una prioritat de salut pública i un dret universal.

anunci

Fons

El QUI ha declarat vacil·lació de vacuna, inclosa la complaença i la falta de confiança i comoditat, una de les deu amenaces a la salut mundial a 2019. Les vacunes són segures i eficaces i són el fonament de qualsevol sistema d’atenció primària fort.

A tot el món, el 79% de les persones estan d’acord amb que les vacunes són segures i el 84% estan d’acord amb la seva eficàcia, segons Benvingut monitor global sobre com pensen i senten les persones de tot el món sobre la ciència i els principals reptes de la salut. Però, la Estat de la confiança vacuna a la UE l'informe mostra que el rebuig de la vacuna ha augmentat en molts estats membres de la UE relacionats amb la baixa confiança en la seguretat i l'eficàcia de les vacunes a tot el món. Aquesta manca de confiança contribueix significativament a les taxes de cobertura més baixes, que són essencials per garantir la immunitat del ramat i condueixen a un augment del brot de malaltia.

D'acord amb una Eurobaròmetre des d’abril d’aquest any, gairebé la meitat del públic de la UE (48%) creu que les vacunes sovint poden produir efectes secundaris greus, el 38% creu que pot causar les malalties contra les quals protegeixen i el 31% està convençut que poden debilitar el sistema immune. Aquestes xifres també són el resultat d’una major difusió de la desinformació sobre els beneficis i els riscos de les vacunes a través de mitjans digitals i socials.

Fins ara a 2019, els casos de xarampió reportats han assolit els xifres més elevats vistos a nivell mundial des de 2006. El creixement dels casos de xarampió que va començar a 2018 ha continuat fins a 2019, amb els casos aproximadament de 90 000 reportats durant el primer semestre de l'any a la Regió Europea de l'OMS sols i a 365 000 a tot el món. Aquestes xifres semestrals ja superen cada total anual des de 2006.

Avançar cap a la cobertura sanitària universal i, en última instància, l’objectiu 3 dels objectius de desenvolupament sostenible: garantir vides saludables i promoure el benestar de tothom a totes les edats, són prioritats a Europa i al món. L’OMS, els seus Estats membres i la Unió Europea han pres mesures audaces per solucionar les mancances de vacunació que ofereixen una porta oberta a qualsevol malaltia prevenible per vacunació. Les activitats engegades pel Pla d’acció europeu contra les vacunes de l’OMS, la Recomanació del Consell sobre una cooperació reforçada contra les malalties prevenibles per vacunació i l’acció conjunta de la Unió Europea sobre vacunació tenen conseqüències de gran abast per als sistemes i les comunitats de salut.

Més informació

Preguntes i Respostes

Deu accions cap a la vacunació per a tots

Cimera de vacunació global

Web de vacunació

Eurobaròmetre especial 488: actituds dels europeus envers la vacunació

Recomanació del Consell sobre una cooperació reforçada contra les malalties que poden evitar la vacuna

OMS:

Full de cobertura de la immunització
Recomanacions de la OMS sobre la vacunació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències