Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#Vaccination - European Commission and World Health Organization join forces to promote the benefits of #Vaccines

publicat

on

Logotip de l’OMS Logotip de la CE

On 12 September, the European Commission and the World Health Organization (WHO) co-hosted the world's first Cimera de vacunació global a Brussel·les. L’objectiu és accelerar l’acció global per aturar la propagació de malalties que poden evitar la vacuna i defensar la difusió de la desinformació de la vacuna a tot el món.

European Commission President Jean-Claude Juncker said: “It is inexcusable that in a world as developed as ours, there are still children dying of diseases that should have been eradicated long ago. Worse, we have the solution in our hands but it is not being put to full use. Vaccination already prevents 2-3 million deaths a year and could prevent a further 1.5 million if global vaccination coverage improved. Today's summit is an opportunity to address this gap. The Commission will continue to work with the EU's Member States in their national efforts and with our partners here today. This is a global challenge we must tackle together, and now.”

El director general de l’Organització Mundial de la Salut, Tedros Adhanom Ghebreyesus, va dir: “Després de molts anys d’avanç, estem en un punt d’inflexió crític. El xarampió està ressorgint i 1 en nens 10 continua perdent les vacunes essencials de la infància. Podem i hem de tornar al camí. Només farem això garantint que tothom pugui beneficiar-se del poder de les vacunes i si els governs i els socis inverteixen en la immunització com a dret per a tots i un bé social. Ara és el moment d’intensificar els esforços per donar suport a la vacunació com a part fonamental de la salut per a tots ”.

En obrir la cimera, el president Juncker i el doctor Tedros van demanar una intensificació urgent dels esforços per aturar la propagació de malalties prevenibles per a la vacuna, com el xarampió. En els últims tres anys, set països, entre ells quatre de la regió europea, han perdut el seu estat d’eliminació del xarampió. Els nous brots són el resultat directe de les llacunes en la cobertura de la vacunació, inclosa entre adolescents i adults que mai van ser vacunats. Per abordar les llacunes de vacunació de manera efectiva, la cimera va abordar les múltiples barreres a la vacunació, incloent drets, regulacions i accessibilitat, disponibilitat, qualitat i comoditat dels serveis de vacunació; normes i valors socials i culturals; motivació, actituds i coneixements individuals.

La Comissió Europea i l'Organització Mundial de la Salut també van demanar un fort suport per a GAVI, l'Aliança Mundial per a la Vacunació. GAVI plays a critical role in achieving the global vaccine goals in the world's least-resourced countries.

Nous models i oportunitats per accelerar el desenvolupament de la vacuna també es troben a l’agenda de la Cimera Mundial sobre la Vacunació, així com formes de garantir que la vacunació és una prioritat de salut pública i un dret universal.

Fons

El QUI ha declarat vacil·lació de vacuna, inclosa la complaença i la falta de confiança i comoditat, una de les deu amenaces a la salut mundial a 2019. Les vacunes són segures i eficaces i són el fonament de qualsevol sistema d’atenció primària fort.

A tot el món, el 79% de les persones estan d’acord amb que les vacunes són segures i el 84% estan d’acord amb la seva eficàcia, segons Benvingut monitor global sobre com pensen i senten les persones de tot el món sobre la ciència i els principals reptes de la salut. Però, la Estat de la confiança vacuna a la UE l'informe mostra que el rebuig de la vacuna ha augmentat en molts estats membres de la UE relacionats amb la baixa confiança en la seguretat i l'eficàcia de les vacunes a tot el món. Aquesta manca de confiança contribueix significativament a les taxes de cobertura més baixes, que són essencials per garantir la immunitat del ramat i condueixen a un augment del brot de malaltia.

D'acord amb una Eurobaròmetre des d’abril d’aquest any, gairebé la meitat del públic de la UE (48%) creu que les vacunes sovint poden produir efectes secundaris greus, el 38% creu que pot causar les malalties contra les quals protegeixen i el 31% està convençut que poden debilitar el sistema immune. Aquestes xifres també són el resultat d’una major difusió de la desinformació sobre els beneficis i els riscos de les vacunes a través de mitjans digitals i socials.

Fins ara a 2019, els casos de xarampió reportats han assolit els xifres més elevats vistos a nivell mundial des de 2006. El creixement dels casos de xarampió que va començar a 2018 ha continuat fins a 2019, amb els casos aproximadament de 90 000 reportats durant el primer semestre de l'any a la Regió Europea de l'OMS sols i a 365 000 a tot el món. Aquestes xifres semestrals ja superen cada total anual des de 2006.

Progress towards Universal Health Coverage and ultimately Goal 3 of the Sustainable Development Goals – Ensuring healthy lives and promoting wellbeing for all at all ages –are priorities in Europe and around the world. WHO, its Member States, and the European Union have taken bold steps to address the immunization gaps that offer an open door to any vaccine-preventable disease. The activities set in motion by the WHO European Vaccine Action Plan, the Council Recommendation on strengthened cooperation against vaccine-preventable diseases, and the European Union's Joint Action on Vaccination have far-reaching consequences for health systems and communities.

Més informació

Preguntes i respostes

Deu accions cap a la vacunació per a tots

Cimera de vacunació global

Web de vacunació

Special Eurobarometer 488: Europeans' attitudes towards vaccination

Recomanació del Consell sobre una cooperació reforçada contra les malalties que poden evitar la vacuna

OMS:

Full de cobertura de la immunització
Recomanacions de la OMS sobre la vacunació

EU

La Comissió llança una iniciativa per a una producció de cacau més sostenible

publicat

on

El 22 de setembre, la Comissió Europea va iniciar una iniciativa per millorar la sostenibilitat del sector del cacau. Un nou diàleg multiparticipant reunirà representants de Costa d’Ivori i Ghana (els dos principals països productors de cacau que representen el 70% de la producció mundial de cacau), així com representants del Parlament Europeu, estats membres de la UE, productors de cacau i civils societat.

El seu objectiu és oferir recomanacions concretes per avançar en la sostenibilitat de tota la cadena de subministrament de cacau mitjançant accions col·lectives i associacions. El vicepresident executiu i comissari de comerç en funcions, Valdis Dombrovskis (a la foto) va dir: "El sector del cacau és important per a la UE i els nostres socis comercials. El llançament d'avui del diàleg multiparticipant per al cacau sostenible ajudarà a guiar la recuperació del sector de Covid-19, alhora que trobarà solucions als reptes de sostenibilitat existents. Tenim previst desenvolupar recomanacions concretes sobre cacau sostenible, ja que el comerç no només tracta de creixement i beneficis, sinó també de l'impacte social i ambiental de les nostres polítiques ".

"Quan parlem de cacau, la sostenibilitat és clau", va dir Jutta Urpilainen, comissària d'associacions internacionals. “És possible aixecar els tres pilars del desenvolupament sostenible alhora: social, econòmic i ambiental. Estem preparats per actuar com un corredor honest per crear les bases d'un nou marc internacional per al cacau sostenible ".

El nou diàleg estarà recolzat per l'assistència tècnica als països productors de cacau. Per obtenir més informació, consulteu un document complet el comunicat de premsa, un lloc web dedicat i un diàleg multipartit paper conceptual.

Seguir llegint

Drogues

Lluita contra les drogues il·lícites: llançament de l'Informe Europeu sobre Drogues 2020

publicat

on

El 22 de setembre, la comissària d'Afers Interns, Ylva Johansson, va participar en el llançament virtual de l'Informe Europeu sobre Drogues 2020, juntament amb Laura d'Arrigo, presidenta del consell d'administració del Centre europeu de control de drogues i drogodependències, i el director de l'Agència, Alexis Goosdeel.

La vicepresidenta Margaritis Schinas, que va promoure la nostra forma de vida europea, va dir: “Els grups de crims organitzats van adaptar ràpidament les seves operacions de drogues a la nova situació de la pandèmia de coronavirus. Segons l'Estratègia de la Unió de Seguretat, estem treballant per reduir tant la demanda com l'oferta de drogues il·lícites ".

El comissari Johansson va dir: "Els alts nivells de cocaïna i heroïna confiscats mostren que els delinqüents continuen explotant cadenes de subministrament, rutes marítimes i grans ports per traficar amb drogues, posant en perill la salut i la seguretat de les persones que viuen a Europa. El crim organitzat modern necessita una resposta organitzada moderna. Per això, estem treballant amb les nostres agències europees per desmantellar les xarxes de narcotràfic i pertorbar la producció alhora que millorem la prevenció i l'accés al tractament ".

L’Informe Europeu sobre Drogues analitza l’ús recent de drogues i les tendències del mercat a la UE, Turquia i Noruega. L'informe d'aquest any mostra un augment de la disponibilitat de cocaïna amb incautacions en un màxim rècord que ascendeixen a 181 tones, gairebé el doble de les incautacions d'heroïna a 9.7 tones i una alta disponibilitat de medicaments d'alta puresa a la UE.

També explora l'aparició de nous opioides sintètics, que preocupen especialment la salut i aborda els desafiaments causats per la pandèmia del coronavirus. L'informe està disponible online, juntament amb un comunicat de premsa complet de l'Observatori Europeu de Drogues i Drogodependències.

Seguir llegint

EU

Mercat únic: els estats membres i la Comissió prioritzen la tasca per eliminar les barreres a la lliure circulació de mercaderies i serveis

publicat

on

En la segona reunió formal del Grup de treball sobre l'aplicació del mercat únic (SMET), els representants dels estats membres i de la Comissió van discutir un pla per prioritzar la feina per eliminar les barreres clau que dificulten el funcionament del mercat únic. El pla de treball pretén, entre d’altres, evitar possibles restriccions relacionades amb una segona onada de pandèmia de coronavirus, així com abordar altres restriccions en ecosistemes industrials clau, com la construcció i el turisme, amb la finalitat de millorar la resistència del mercat únic.

El comissari Breton, responsable del mercat interior, va dir: “Creat fa pocs mesos, el grup de treball del mercat únic és una eina clau per treballar juntament amb tots els estats membres per garantir el bon funcionament del nostre mercat únic establint un enfocament coordinat abordar les restriccions i fer complir les normes de la UE. Ara vam acordar un conjunt d’àrees prioritàries, incloses les restriccions i barreres relacionades amb el coronavirus en ecosistemes industrials clau, per garantir que el mercat únic pugui exercir el seu paper complet en la contribució a la recuperació i recuperació d’Europa. ”

En aquesta reunió, el SMET es va centrar en la manera d’abordar les barreres del sector agroalimentari i als serveis professionals regulats, així com va discutir un enfocament coordinat de la UE per a la construcció d’emmagatzematges de medicaments i equipament mèdic que eviti possibles penúries i garanteixi la transparència.

Durant la reunió, el grup de treball també va discutir un mandat fort i clar que li permetrà enfortir les mesures de compliment per evitar una implementació inadequada o excessivament diferenciada per part dels estats membres. El compromís dels estats membres amb la tasca SMET es va reiterar durant el Consell de Competitivitat del 18 de setembre

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències