Dones al #Parlament europeu

| Setembre 13, 2019
Les dones haurien de tenir un paper destacat en la política, però, com es fan al Parlament Europeu? Informeu-vos en aquestes infografies.
infografia sobre Dones al Parlament EuropeuProporció de dones i homes al Parlament

Mentre que el Parlament Europeu aposta per la igualtat de gènere, les dones continuen estant menys representades en la política i la vida pública a nivell local, nacional i europeu, tal com demostra dades recents.

Amb els anys, el percentatge d’eurodiputades femenines ha augmentat. Només 31 dones van ser membres de 1952 fins a les primeres eleccions a 1979. Al primer Parlament europeu directament elegit, la representació de les dones se situava en el 15.2%. El percentatge de membres ha augmentat a cada elecció. Actualment, és la que més ha existit amb un 40.4% de diputats ara en dones.

Pel que fa a la representació de les dones al Parlament Europeu, se situa per sobre mitjana mundial per a parlaments nacionals i per sobre de la mitjana de la UE per als parlaments nacionals.infografia sobre Dones al Parlament EuropeuProporció d’eurodiputats femenins i masculins per país

El nombre de dones amb càrrecs d’alt nivell al Parlament Europeu també augmenta. En l'actual novè legislatura, vuit dels vicepresidents de 14 són dones, com també 11 de les presidentes de comissions de 22. Això és conseqüència de terme anterior quan vam tenir cinc vicepresidents i onze presidentes femenines en un total de comitès de 23.

infografia sobre dones al Parlament EuropeuDones amb una posició superior al Parlament

Les dones que ocupen els millors llocs de treball de la UE

Per primera vegada, la presidenta de la Comissió Europea serà una dona. Ursula von der Leyen va declarar, abans de les eleccions al Parlament, que volia un col·legi de comissaris equilibrat per gènere i complia la seva promesa. El setembre de 9, va presentar dones 12 i homes 14 com a candidats a la comissió.

La presa de decisions econòmiques continua essent àrea en què la UE és la més baixa en termes d’igualtat de gènere i representació de les dones. Els homes continuen dominant els bancs centrals i els ministeris de finances. El Parlament ho ha demanat més dones amb càrrecs d’alt nivell en assumptes econòmics i monetaris. Per primera vegada, les dones podrien dirigir el Banc Central Europeu Christine Lagarde designat per al lloc de treball.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu, Igualtat de gènere

Els comentaris estan tancats.