Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Construint vincles amb #Germany

publicat

on

El primer ministre Nicola Sturgeon ha beneficiat a Escòcia el paper de la Unió Europea en la promoció de la prosperitat econòmica, la democràcia i els drets humans (A la foto) va dir a 18 setembre.

El primer ministre es troba a Berlín per construir vincles diplomàtics amb el govern alemany i discutir amb els líders empresarials sobre com es poden reforçar els vincles econòmics entre Escòcia i Alemanya. Alemanya va ser el 4thè mercat més gran d’exportació a 2017, responsable del 7.2% de totes les exportacions internacionals per valor de 2.3 mil milions de £, superior a 1.91bn de 2016.

El Primer Ministre va destacar que el compromís amb les nacions de la UE fins a una possible cita del Brexit és vital perquè l’economia i la societat escoceses mostrin que Escòcia està oberta. Participarà en una taula rodona amb el Consell Alemany de Relacions Exteriors i es reunirà amb les Cambres de Comerç alemanyes.

També es reunirà amb el ministre europeu alemany per compartir la perspectiva d'Escòcia sobre Europa. El primer ministre va dir: "Escòcia és una nació europea amb aspecte extern i amb una forta relació amb Alemanya i ens comprometem a desenvolupar encara més els vincles culturals, econòmics i polítics. Escòcia està oberta i és fonamental que el missatge s’escolti a tota la Unió Europea.

"El nostre desig de continuar adherint-se a la UE és molt més que l'interès propi. Els valors fonamentals de la UE són els que estimem: la llibertat, la democràcia, l’estat de dret, la igualtat i el respecte a la dignitat i als drets humans.

“Escòcia es beneficia clarament de la seva adhesió a la UE. És bo per als nostres negocis, les nostres universitats i la nostra gent, que tenen la llibertat d’estudiar, viure i treballar a tot el continent. Escòcia també s’ha enriquit amb els molts ciutadans de la UE que ens han fet l’honor de fer d’Escòcia la seva llar.

"Hi ha un risc real que el Regne Unit deixi la Unió Europea sense acord. Això perjudicaria la nostra economia i les nostres comunitats i faré tot el que estigui a la mà per evitar que això passi. "A mesura que s'acosta el termini actual de Brexit, és important que els nostres amics i veïns de la UE sàpiguen que Escòcia segueix sent una nació europea compromesa i que continuarem treballant amb les nostres nacions de la UE en qüestions clau, com ara abordar les emergències climàtiques.

"En un moment en què l'ordre internacional basat en regles està en perill, la UE exemplifica els avantatges de la cooperació i la solidaritat. Per totes aquestes raons, Escòcia considera que la UE és una casa natural. "

coronavirus

La Comissió aprova el pla alemany per compensar els proveïdors d'allotjament en l'àmbit de l'educació infantil i juvenil pels danys soferts a causa del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea va aprovar, segons les normes d’ajuda estatal de la UE, un esquema alemany per compensar els proveïdors d’allotjament per a educació infantil i juvenil per la pèrdua d’ingressos causada pel brot de coronavirus. El suport públic es concretarà en subvencions directes. El pla compensarà fins al 60% de la pèrdua d’ingressos dels beneficiaris elegibles durant el període comprès entre el començament del tancament (que va començar en diferents dates dels estats regionals) i el 31 de juliol de 2020, quan es van haver de tancar les instal·lacions d’allotjament a les mesures restrictives implementades a Alemanya.

A l’hora de calcular la pèrdua d’ingressos, qualsevol reducció dels costos derivada dels ingressos generats durant el tancament i qualsevol possible ajuda financera concedida o realment pagada per l’Estat (i en particular concedida en virtut del règim) SA.58464) o tercers per fer front a les conseqüències del brot de coronavirus es descomptaran. A nivell de govern central, les instal·lacions elegibles per presentar la sol·licitud tindran a la seva disposició un pressupost de fins a 75 milions d’euros.

Tot i això, aquests fons no es destinen exclusivament a aquest esquema. A més, les autoritats regionals (a Länder o a nivell local) també poden fer ús d’aquest esquema a partir dels pressupostos locals. En qualsevol cas, l'esquema garanteix que els mateixos costos elegibles no poden ser compensats dues vegades per diferents nivells administratius. La Comissió va avaluar la mesura Article 107, apartat 2, letra b) del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, que permet a la Comissió aprovar mesures d’ajut estatal concedides pels estats membres per compensar empreses específiques o sectors específics pels danys causats per esdeveniments excepcionals, com el brot de coronavirus.

La Comissió va trobar que l'esquema alemany compensarà els danys directament relacionats amb el brot de coronavirus. També va trobar que la mesura és proporcional, ja que la indemnització prevista no supera el necessari per compensar els danys. Per tant, la Comissió va concloure que el pla s’ajusta a les normes d’ajuda estatal de la UE.

Es pot trobar més informació sobre les accions de la Comissió per fer front a l’impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.59228 del document Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència lloc web.

Seguir llegint

EU

El comissari Gabriel participa a la Nit Europea dels Investigadors 2020

publicat

on

L'edició 15th de Nit dels investigadors europeus, el major esdeveniment de comunicació i promoció de la investigació a Europa, té lloc aquest vespre (27 de novembre). Els esdeveniments s’organitzaran a 388 ciutats de 29 països, oferint a la gent l’oportunitat de descobrir la ciència d’una manera divertida. Es duran a terme físicament, virtualment o de manera híbrida, d’acord amb les mesures nacionals aplicades en resposta a la pandèmia actual.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, pronunciarà els discursos d’obertura d’actes a Sofia, Bulgària i Perusa, Itàlia. Abans dels actes d'aquesta nit, va dir: "És fonamental fer accessible la ciència i la investigació a tothom i mostrar l'impacte de la ciència en la vida quotidiana dels ciutadans. Per això, la Nit dels Investigadors Europeus és tan important: és un esdeveniment obert a tothom, fins i tot accessible des de casa aquest any. Mostra els projectes de recerca i els seus resultats d’una manera entretinguda i és una gran oportunitat per descobrir i interactuar amb investigadors de la vida real i experts en els seus respectius camps ”.

The European Researchers 'Night està finançada per Accions Marie Sklodowska Curie i el 2020, els projectes se centren principalment en el medi ambient, la sostenibilitat i el canvi climàtic.

Seguir llegint

Àustria

La Comissió aprova mesures austríaques per donar suport als operadors ferroviaris de mercaderies i passatgers afectats pel brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, segons les normes d’ajuda estatal de la UE, dues mesures austríaques que donen suport al sector del transport ferroviari de mercaderies i una altra que dóna suport al sector ferroviari de viatgers en el context del brot de coronavirus. Les dues mesures que donen suport al sector ferroviari de mercaderies asseguraran un major suport públic per fomentar encara més el desplaçament del trànsit de mercaderies de la carretera al ferrocarril, i la tercera mesura introdueix ajudes temporals per als operadors ferroviaris que presten serveis de viatgers en una base comercial.

La Comissió va trobar que les mesures són beneficioses per al medi ambient i per a la mobilitat, ja que donen suport al transport ferroviari, que és menys contaminant que el transport per carretera, alhora que disminueix la congestió per carretera. La Comissió també va considerar que les mesures són proporcionals i necessàries per assolir l'objectiu perseguit, és a dir, donar suport al canvi modal de la carretera al ferrocarril, tot i que no condueixen a distorsions indegudes de la competència. Finalment, la renúncia als càrrecs d’accés a la infraestructura prevista en la segona i tercera mesures descrites anteriorment s’adiu amb el recentment adoptat Reglament (UE) 2020/1429.

Aquest Reglament permet i anima els estats membres a autoritzar temporalment la reducció, la renúncia o l’ajornament de les taxes per accedir a la infraestructura ferroviària per sota dels costos directes. Com a resultat, la Comissió va concloure que les mesures compleixen les normes sobre ajuts estatals de la UE, en particular la Directrius de la Comissió del 2008 sobre ajudes estatals a empreses ferroviàries (les directrius ferroviàries).

La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: “Les mesures aprovades avui permetran a les autoritats austríaques donar suport no només als operadors de transport ferroviari de mercaderies, sinó també als operadors comercials de passatgers en el context del brot de coronavirus. Això contribuirà a mantenir la seva competitivitat en comparació amb altres modes de transport, d’acord amb l’objectiu del Tracte Verd de la UE. Seguim treballant amb tots els estats membres per garantir que es puguin posar en marxa mesures nacionals de suport de la manera més ràpida i eficaç possible, d'acord amb les normes de la UE ".

El comunicat de premsa complet està disponible online

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències