L'electricitat dirigeix ​​la cursa a #CarbonNeutrality

| Setembre 20, 2019

La descarbonització del sector elèctric està guanyant ritme a la UE. actualitzat indicadors clau Mostra que cal accions polítiques i finançament per assegurar inversions addicionals i electrificació d’altres sectors.

Les profundes ambicions europees de descarbonització han posat en marxa una transformació completa de la manera de generar i consumir electricitat. Les fonts neutres de carboni s'estan convertint ràpidament en la norma per a la generació d'energia. Tanmateix, un nou conjunt d’indicadors clau - el Baròmetre de potència publicat avui per Eurelectric - demostra que cal una acció política més necessària per assegurar la descarbonització puntual d’altres sectors d’ús final com ara les indústries de transport, calefacció i energia intensiva.

Accelerar la descarbonització del sector elèctric

Al sector elèctric, la descarbonització va guanyant ritme. A 2018, el 58% de tota l'electricitat produïda a la UE era neutra al carboni. Aquesta tendència continua i aprofundeix en 2019. I per 2030, es preveu que 75% de tota la generació elèctrica sigui neutre en el carboni. En el mateix període de temps, l'equilibri de la capacitat fòssil restant es dirigirà cap al gas com a conseqüència d'una retirada de carbó accelerada, reduint encara més la intensitat de CO2. Caldrà incrementar inversions per assolir els objectius acordats per a les renovables, i l'evolució de la capacitat ferma per assegurar la seguretat de subministrament s'ha de controlar de prop.

Les inversions de la xarxa també hauran de reduir-se significativament per donar servei a un sistema elèctric més complex que connecti grans quantitats de generació descentralitzada amb un nombre creixent de vehicles elèctrics, bombes de calor i altres tecnologies d’avantguarda. Caldrà una nova estructura tarifària per permetre aquestes inversions i donar als clients els incentius adequats.

“La descarbonització del sector elèctric avança ràpidament. Però hem de veure inversions addicionals tant en generació com en quadrícules per seguir al camí ”, va dir Kristian Ruby, secretària general d’Eurelectric.

Augment de les accions necessàries per a l'electrificació del transport

També es necessitaran inversions addicionals per descarbonitzar altres energies mitjançant sectors com la calefacció, la indústria i el transport. Per descarbonitzar completament el sistema energètic europeu, la quota d’electricitat en el consum total d’energia s’ha de gairebé triplicar, passant del 22% actual al mínim 60% del 2050.

En particular, cal que canviï el sector del transport. Avui, només el 1% de l’energia que s’utilitza en el transport és elèctric. Cal assolir el 63% per assolir la descarbonització completa. Amb els estàndards CO2 ja acordats per a cotxes i furgonetes, 30-40 milions de cotxes elèctrics preveuen 2030. Això haurà d’anar acompanyat d’una corresponent acceleració del desplegament de la infraestructura de càrrega. La quantitat de punts de recàrrega disponibles públicament ha de créixer més del doble de 20 durant els propers anys 10.

"En el transport per carretera necessitem una empenta política i un suport financer per implementar la infraestructura de recàrrega necessària. A més, hauríem d’instal·lar una presa directa per fer que el canvi d’elèctric sigui el més senzill i el més còmode possible per als consumidors ”, va dir Kristian Ruby.

El baròmetre energètic d’Eurelectric estableix un paral·lelisme entre l’estat actual del sistema energètic i el potencial de descarbonització del sector elèctric. A partir de dades i dades sòlides, el Baròmetre fa recomanacions sobre vuit elements imprescindibles per a una transició energètica exitosa. L’anàlisi completa serà presentada als eurodiputats durant un esdeveniment dedicat a Estrasburg.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, interconnectivitat d'electricitat, energia, EU

Els comentaris estan tancats.