#FORATOM - Les associacions europees 93 fan una crida a la UE perquè donin la màxima prioritat a la investigació i la innovació

| Setembre 20, 2019
Les associacions europees de 93, inclosa FORATOM, han publicat un comunicat instant a les institucions de la UE a crear un programa ambiciós Horizon Europe i a tractar la recerca i la innovació (R&I) com a prioritat en el proper marc financer plurianual 2021-2027. Per a això, els signants demanen l'assignació d'almenys 120 mil milions d'euros al programa Horizon Europe per ajudar Europa a abordar molts dels reptes actuals.

Al declaració, els signants subratllen que Europa necessita aprofitar l'èxit del programa Horizon 2020, ampliar les inversions realitzades fins ara i consensuar un pressupost que obri el camí perquè Europa pugui afrontar els principals reptes socials d'avui i demà. Aquest enfocament permetria a la Unió Europea mantenir el seu lideratge global en innovació.

"Aquesta afirmació, signada per gairebé les associacions europees 100, constata correctament que hem de treballar junts dins de la Unió Europea per afrontar els reptes actuals a Europa i complir els objectius acordats per al desenvolupament sostenible", va dir el director general de FORATOM, Yves Desbazeille. "Ens sentim honrats de participar en aquesta iniciativa, ja que compartim la idea que Europa necessita invertir significativament més en la col·laboració paneuropea d'R + I, una part de la qual hauria de donar suport al desenvolupament de tecnologies amb baixes emissions de carboni com la nuclear".

Els signants de la declaració conjunta fan una crida a Horizon Europe per centrar-se en el lliurament de les accions següents:

  • Millorar el futur creixement, l’ocupació i la competitivitat d’Europa;
  • assegurar el lloc europeu entre els avantguarders de la revolució tecnològica i;
  • desenvolupar i ampliar les tecnologies que alimentaran el continent al segle 21st.

Per assolir aquests objectius, les associacions animen les institucions de la UE a destinar com a mínim un pressupost total de 60% Horizon Europe al pilar II "Reptes globals i competitivitat industrial europea". Això permetrà la creació de col·laboracions a llarg termini entre els diferents actors d'R + I europeus, reduir la incertesa i estimular la inversió empresarial a Europa.

Aquests objectius s'ajusten a les recomanacions de FORATOM sobre projectes de R + I de la UE. En el seu recent document de posició, l'associació subratlla la importància de rebre un major nivell de suport financer de la UE i assignar aquests fons a aquelles àrees que proporcionin el valor més afegit, garantint col·laboracions a llarg termini per a la innovació intersectorial.

“Té sentit absolut que l’estratègia d’implantació d’Horitzó Europa i altres inversions de la UE s’hagin de dissenyar per donar suport a totes les indústries que puguin ajudar a assolir objectius de la UE com la seguretat energètica i la descarbonització. L’acoblament sectorial serà un element clau en l’estratègia de R + I de la UE i és aquí, per exemple, on s’ha d’incloure la indústria nuclear a les col·laboracions i projectes de R + I de la UE que puguin beneficiar-se de reactors nuclears existents i dissenys avançats ”, va afegir Desbazeille.

Segons FORATOM, assegurar que els programes Horizon Europe i Euratom 2021-2025 es complementen entre ells enllaçant temes comuns i aspectes transversals és primordial per a col·laboracions europees amb èxit.

Més informació: Document de posició de FORATOM Recerca i innovació nuclears de la UE: en col·laboració amb Missions Horizon Europe.

Sobre nosaltres: El Fòrum Atòmic Europeu (FORATOM) és l'associació comercial de Brussel·les per a la indústria de l'energia nuclear a Europa. La pertinença a FORATOM està formada per associacions nuclears nacionals 15 ia través d'aquestes associacions, FORATOM representa prop de 3,000 empreses europees que treballen en la indústria i donen suport a 1,100,000 llocs de treball.

Per obtenir més informació, contacteu amb Jessica Johnson: jessica.johnson@foratom.org.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, energia, EU, Energia nuclear

Els comentaris estan tancats.