Les proves a la carretera mostren camions de gas fins a cinc vegades pitjor per a #AirPollution

| Setembre 20, 2019
Els camions alimentats amb gas natural liquat (GNL) contaminen l’aire fins a cinc vegades més que els camions dièsel, segons les proves a la carretera encarregades pel govern dels Països Baixos. Els resultats es plantegen davant de les afirmacions dels fabricants de camions que els camions de gas tallen les emissions d'òxids de nitrogen (NOx) en més del 30%. [1] [2] Transport & Environment (T&E), que avui publica el resultats de les proves, diu que els governs de la UE haurien de deixar d’incentivar l’aprofitament de camions contaminants de GNL en acabar amb les taxes impositives extremadament baixes que gaudeix el gas fòssil per al transport a la majoria de països.

Els tres camions de GNL provats emeten de dos a cinc vegades més NOX verinosos que el camió dièsel amb el resultat de prova més baix quan es condueixen en una combinació de zones urbanes, rutes regionals i autopistes. Quan es condueixen a ciutats i ciutats, els camions de gas alliberen dos a 3.5 vegades més NOx que el camió dièsel provat amb menys emissions. Els camions alimentats per biomassa (biogàs) tindrien les mateixes emissions contaminants a l’aire que els camions que funcionen amb gas fòssil perquè les característiques del combustible són les mateixes.

Stef Cornelis, responsable de camions nets de T&E, va dir: "Els camions de gas no estan nets i en realitat poden ser pitjors que el dièsel. És hora que els responsables polítics revisin les proves i posin fi a les subvencions de camions de gas, a les inversions en infraestructures de GNL i a les reduccions d’impostos pel que és només un altre combustible fòssil contaminant. "

Les proves a la carretera també demostren que els tres camions de gas provats produeixen nivells d’emissions de partícules comparables als camions dièsel. [3] Les partícules poden penetrar profundament als pulmons i ser absorbides a la sang, provocant malalties cardíaques, accidents cerebrovasculars i càncer de pulmó. [ 4] Aquestes troballes contrasten molt amb les publicitats dels fabricants de camions que afirmen que amb les emissions de partícules amb GNL camions queden gairebé completament eliminades. [5] [6]

Els camions de gas també són un carreró sense sortida per descarbonitzar: els camions Scania i Iveco amb motors d’encesa d’espurna van registrar emissions de gasos d’efecte d’efecte hivernacle (GEI) amb una reducció de 3 fins a 5% inferior al camió dièsel amb el resultat de prova més baix. El camió de GNL de Volvo amb injecció directa d’alta pressió (HPDI) redueix les emissions un 14%. Tot i això, els càlculs de T&E demostren que quan l'extracció i el transport del gas, inclosa la fuita de metà, es té en compte, els camions de GNL d'encesa d'espurnes són pitjors per al clima que els dièsel, mentre que els camions de gas HPDI només proporcionen un petit benefici. [7]

Malgrat això, els gasos fòssils utilitzats en el transport tenen el suport dels governs de la UE amb reduccions d’impostos, exempcions de peatge per carretera i subvencions (vegeu taula següent). Sense aquestes subvencions no hi hauria mercat per al transport del gas.

Cornelis va concloure: "La indústria del gas està desesperada per convèncer els responsables de la política que els camions de gas tenen un benefici climàtic perquè volen créixer el seu mercat. El simple fet és que es tracta d’un combustible fòssil igual que el petroli i el carbó, per la qual cosa s’ha d’eliminar gradualment. ”

[1] https://www.cryogas.pl/pliki_do_pobrania / artykuly / Cryogas_IVECO_Report._Polish_road_proves_.pdf
[2] https://www.scania.com/group/en / its-a-gas-liquhefied /
[3] Les emissions del nombre de partícula dels tres vehicles de GNL es van mesurar a la carretera amb equips PEMS, mentre que els resultats mitjans de quatre vehicles dièsel es van determinar a partir de proves basades en laboratori (dinamòmetre del xassís).
[4] https://www.who.int/en/news-sala / fulls informatius / detall /ambient- (a l'aire lliure)i la salut[5] https://www.iveco.com/en-us/sala de premsa / kit / Pàgines / Iveco-s-compromís en el camp demobilitat sostenible-la-Nova-Daily-CNG-i-Stralis-LNG.aspx
[6]
https://www.scania.com/group/en / its-a-gas-liquhefied /
[7] Emissions de tanc a roda basades en les dades de les proves realitzades pel govern holandès per TNO. Emissions de dipòsit i dipòsit a base d’anàlisi de T&E mitjançant dades d’entrada de la calculadora d’empremtes ambientals de Volvo Trucks que augmenten les emissions en punts percentuals de 9, tal com s’explica més en el mateix informe. Si s'afegeix aquest tipus d'emissions, es produeix un benefici de gasos de gas complet a la roda per al camió Volvo d'aproximadament 5%.

Llegir més:
Informe: Els camions de gas redueixen les emissions? (disponible a EN, DE, FR, IT, ES, PL)

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Pol · lució, combustibles sostenibles, Tòxics

Els comentaris estan tancats.