#TerroristContentOnline: els eurodiputats acorden iniciar les negociacions amb els països de la UE

| Setembre 25, 2019
Els eurodiputats de Llibertats Civils van acordar dimarts (24 de setembre) iniciar discussions amb els ministres de la UE sobre les noves regles de la UE per abordar la difusió de contingut terrorista a internet.

Segons el projecte de legislació, les empreses d’internet que allotgen contingut carregat per usuaris (com Facebook o YouTube) que ofereixen els seus serveis a la UE hauran d’eliminar el contingut terrorista quan ho facin saber l’autoritat nacional competent, com a molt tard en una hora de rebre la comanda

El Parlament Europeu va adoptar la seva posició sobre aquesta proposta l'abril passat i el Comitè de Llibertats Civils ho ha confirmat avui amb vots 55 a favor per sis en contra i quatre abstencions. Els negociadors del Parlament Europeu i del Consell començaran aviat les discussions sobre la forma definitiva de les normes.

Els diputats no volen que les plataformes estiguin obligades a supervisar el contingut que carreguen ni a aplicar filtres automàtics. El Parlament també vol assegurar la llibertat d'expressió i la llibertat de premsa, de manera que els eurodiputats van deixar clar que l'expressió de punts de vista polèmics o controvertits sobre qüestions polítiques sensibles no hauria de ser considerada contingut terrorista.

Propers passos

Les negociacions amb el Consell de la UE poden iniciar-se tan aviat que el ple de negociació confirmi el ple, que plantejarà la proposta a la sessió d'octubre de 9-10 a Brussel·les.

Més informació

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Defensa, EU, Parlament Europeu, Radicalització, Terrorisme

Els comentaris estan tancats.