#EnergyEfficiency primer: la Comissió adopta tres Recomanacions per ajudar els estats membres a posar en pràctica la transició d’energia neta

| Setembre 27, 2019

El primer objectiu clau de la Unió Energètica és posar en pràctica l'eficiència energètica. L’estalvi energètic és una manera eficient de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i contribueixen així a l’acció de la UE contra el canvi climàtic. També ajuden els europeus a estalviar diners en les seves factures d’energia.

La Comissió Europea ha adoptat avui tres recomanacions per ajudar els estats membres a transposar i implementar la que modifica la Directiva d’Eficiència Energètica. Són especialment rellevants en el context de finalització dels Plans Nacionals d’Energia i Clima. Aquesta Directiva és una de les peces més emblemàtiques de la Paquet Clean Energy for All Europeans en què la UE ha establert els objectius ambiciosos com a mínim un 32.5% més eficients energèticament per 2030, en relació amb un escenari de "negoci com sempre". Les recomanacions proporcionen orientacions detallades sobre la implementació pràctica de l’obligació d’estalvi d’energia per al període 1 gener 2021 a 31 desembre 2030; les disposicions revisades de mesura i facturació de l’energia tèrmica; i eficiència en calefacció i refrigeració.

El vicepresident Maroš Šefčovič va dir: "Hem d'assegurar-nos que, en conjunt, les contribucions nacionals en matèria d'eficiència energètica ascendeixen a l'objectiu 2030 de la UE d'almenys 32.5%. El desfasament podria ser tan gran com aproximadament sis punts percentuals i, per tant, convidem els estats membres a intensificar la seva partida. Les recomanacions adoptades avui ajudaran els estats membres a aprofitar millor el potencial existent. No es tracta només de credibilitat. No deixem passar l'oportunitat de modernitzar les nostres economies. "

El comissari Miguel Arias Cañete ha afegit: "Europa és el major importador de combustibles fòssils al món. Amb la nostra ambició més gran d’eficiència energètica, posem punt final a això. Les normes revisades d’eficiència energètica són un impuls important per a la independència energètica d’Europa. Bona part del que gastem en combustibles fòssils importats ara s’invertirà a casa en edificis més eficients, indústries sostenibles i transports. El nou objectiu de 32.5% potenciarà la nostra competitivitat industrial, crearà llocs de treball, reduirà les factures energètiques, ajudarà a la lluita contra la pobresa energètica i millora la qualitat de l’aire ”.

Trobeu més informació sobre les recomanacions i la política d’eficiència energètica de la UE aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, energia, mercat de l'energia, Seguretat energètica, EU, EU, Comissió Europea, Estratègia de Seguretat Europea de l'Energia

Els comentaris estan tancats.