Els experts de Chatham House examinen com es pot produir el darrer escàndol presidencial en la política nacional dels Estats Units, a Ucraïna i en els assumptes internacionals.
Senior Research Fellow, programa dels Estats Units i Amèrica
Cap del programa dels Estats Units i de les Amèriques, i degà de la Queen Elizabeth II Academy, Chatham House
Investigador i director del programa Ucraïna Fòrum, Rússia i Euràsia
Cap, Rússia i el Programa d'Euràsia, Chatham House
Donald Trump parla a l'ONU el 24 de setembre. Foto: Getty Images.

Arran d’un informe del denunciant que presumptament Donald Trump va relacionar l’ajuda militar a Ucraïna amb la voluntat d’aquest últim d’investigar l’exvicepresident Joe Biden, candidat líder a la candidatura demòcrata a les eleccions presidencials de la 2020, i el seu fill, Hunter, portaveu de la Casa Democràtica. Nancy Pelosi ha iniciat una investigació formal de detenció. Els experts de Chatham House exploren l’impacte d’aquest últim torn d’esdeveniments.

Abunden preguntes per al Congrés i per als aliats estrangers

Lindsay Newman

Durant més d'un any, els demòcrates van treballar per investigar la potencial implicació del president Donald Trump en la interferència russa a les eleccions presidencials de la 2016. Ara, al cap d’una setmana, sembla que va decidir que l’assumpte d’una trucada telefònica amb el president ucraïnès Volodymyr Zelenskyi i els presumptes esforços posteriors de l’administració Trump per evitar l’alliberament d’un informe relacionat amb els denunciants constitueixen delictes clars i impecables.

Entre les qüestions clau que hi ha a continuació es trobarà si, atesa la divisió actual del partit demòcrata entre progressistes i moderats, la majoria dels demòcrates de la Cambra votaran per acusar Trump, especialment si es publica l’informe de denunciant. Encara és més incert si hi ha possibilitat que 2 / 3 del Senat dirigit pels republicans votés per condemnar Trump, sobretot tenint en compte la seva robusta votació en el si del partit republicà i va denunciar un tepid sentiment públic envers la persecució.

A més, perjudicarà ara la aposta del demòcrata en matèria de reclamació de Trump per a 2020, o bé una narració de "Biden Ucraïna" substituirà el correu electrònic "Clinton" de 2016?

Fora dels Estats Units, la trucada de Zelenskyi tindrà reverberacions per la forma en què els líders estrangers es relacionin amb l’administració de Trump. Tot i que la retenció condicional d’ajuda exterior no és cap novetat, a 2013, Barack Obama va congelar alguna ajuda i equipament militar a Egipte després que el president Abdel Fattah al-Sisi assumís el poder, la retenció de l’ajuda exterior a un aliat a menys que l’aliat investigui una política nacional dels EUA. pel que és conegut, l'adversari és un territori no provat.

Aquest precedent pot deixar els governs estrangers en una posició precària quan responen a una trucada d’un funcionari de l’administració i plantegen la qüestió de si els aliats, ja cansats d’una política exterior de l’administració Trump pertorbadora, miraran d’enfortir els llaços amb altres potències com la Xina i, en menor mesura, Rússia.

La persecució comportarà un canvi en les actituds

Leslie Vinjamuri

Donald Trump ha estat sotmès a una sèrie d’investigacions desproporcionadament llarga i arrelada de la circumval·lació del president de les normes i lleis que regeixen, entre altres coses, les finances del president i la seva obstrucció de les investigacions.

Tanmateix, la decisió de procedir a realitzar una intervenció formal és un intercanviador de jocs. Això farà pressió sobre totes les parts del govern i la política dels Estats Units per donar suport al principi i la pràctica de la investigació. Galvanitzarà l’atenció del públic. Les audiències de detenció seran llargues i intensament polítiques.

I si la història és qualsevol cosa que passi, Les audiències de persecució comportaran un canvi en les actituds del públic i no necessàriament a favor del president. En els últims dos anys, el públic nord-americà ha vist investigacions del Congrés a través d’una lenta partidista. Però és probable que les paraules importants i les audiències formals siguin diferents.

En primer lloc, el fet que Nancy Pelosi, portaveu de la Cambra de Representants, ha estat deliberada i reticent a iniciar un procés formal d’execució aporta legitimitat a la seva decisió de fer-ho ara i també suggereix al públic que les al·legacions més recents són categòricament diferents. .

En segon lloc, les denúncies actuals són immediatament conseqüents, ja que són importants per a les eleccions presidencials de 2020.

Si Trump busca activament perjudicar un dels principals candidats a la candidatura demòcrata, les audiències de destinació esdevenen directament rellevants per a la santedat i la integritat de les primàries demòcrates i a les eleccions 2020. El congrés també arrisca que es pugui soscavar les perspectives d’un president seient si les denúncies del denunciant resulten ser esporàdiques. De qualsevol manera, el Congrés està sota pressió per avançar ràpidament. Aquesta és una diferència clau entre les investigacions de Mueller i les denúncies de denunciants d'avui.

En tercer lloc, el conjunt d’al·legacions actuals suggereix que el president corre un risc amb la seguretat nacional dels Estats Units i la seva democràcia, tot d’una. Garantir la seguretat d'Ucraïna és fonamental en la política exterior dels Estats Units, sobretot des de l'annexió 2014 de Rússia de Crimea. La suposada voluntat de Trump de condicionar l’assistència militar nord-americana a la demanda que Ucraïna investigui a l’exvicepresident i a un dels principals candidats demòcrates serà difícil fins i tot que els republicans ho ignorin, si es confirma.

Una posició difícil per a Ucraïna

Orysia Lutsevych i James Nixey

Ucraïna es troba en el foc creuat. Es tracta d’un laboratori d’una democràcia que s’enfronta a dues amenaces existencials - internament de la corrupció i externament d’una Rússia que no creu que hauria de ser l’estat independent que la gran majoria dels seus milions de ciutadans 45 i el dret internacional ho afirmen. En aquest context, el desenvolupament dels Estats Units i l'ajuda militar a Ucraïna segueixen sent crítics.

Zelenskyi espera sincerament resoldre el conflicte amb Rússia, tot i que els objectius del Kremlin cap a Ucraïna no han canviat. La pau al preu de l’interès nacional d’Ucraïna podria desestabilitzar internament el país.

Els presidents Trump i Putin tenen una visió notablement similar sobre Ucraïna. Ambdós es preocupen poc per la seva gent i les seves ambicions, i la veuen, no pas Rússia, com la causa principal del nadir en les relacions entre les dues "grans potències". Però la temptació de Trump de pressionar Kíev en un acord, més que el Kremlin, s’ha d’oposar.

Per descomptat, Hunter Biden no hauria estat involucrat en una ombrívola empresa energètica d'Ucraïna. És depriment la quantitat d’occidentals influents que s’involucren amb personatges dubtosos a tot l’espai post-soviètic. Però, sense cap prova de que el pare o el fill del fill de Biden, la història principal d'Ucraïna sembla ser un de xantatge de facto: el desenvolupament i l'ajuda militar (necessàriament desesperada) a canvi de "brutícia".