#SecurityUnion: la UE obre negociacions amb el Japó sobre la transferència de dades de #PassengerNameRecord (PNR)

| Setembre 28, 2019

Tal com va anunciar el president, Jean-Claude Juncker, a la web Fòrum Europa Connectivity: Connectivitat UE-Àsia, la Comissió Europea ha recomanat que el Consell autoritzi l’inici de les negociacions per a un acord UE-Japó per permetre la transferència i l’ús de dades del Registre del nom del passatger (PNR) per tal de prevenir i combatre el terrorisme i els delictes transnacionals greus. L’acord establirà el marc i les condicions per a l’intercanvi de dades del PNR, en el ple respecte de les salvaguardes de protecció de dades i els drets fonamentals, d’acord amb la Carta dels drets fonamentals.

El comissionat de Migració, Afers Interns i Ciutadania Dimitris Avramopoulos va dir: "El Japó és un soci estratègic en la lluita contra el terrorisme i el crim organitzat. Estem donant aquesta cooperació un pas més: només treballant junts podem millorar la seguretat global. "

El comissari de la Unió de Seguretat, Julian King, va dir: “Les dades del Registre del Passenger Name (PNR) ens ajuden a identificar els patrons de viatge sospitosos i a fer un seguiment dels criminals i terroristes perillosos. És important que compartim aquestes dades amb socis propers com el Japó, reforçant la nostra cooperació en seguretat i que ho fem en el ple respecte dels estàndards de protecció de dades. "

La UE i el Japó són col·laboradors estratègics de llarga durada, incloent-hi la lluita contra el terrorisme i els greus delictes, tal com es va reafirmar en aquest document Acord de col·laboració estratègica UE-Japó signat el juliol 2018. L’obertura de negociacions per a un acord de PNR UE-Japó posa de relleu encara més l’associació estratègica clau entre la UE i Japó. El ple el comunicat de premsa està disponible en línia.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Defensa, EU, Comissió Europea, Japó, Dades dels passatgers (PNR)

Els comentaris estan tancats.