Les #EuropeanReferenceNetworks donen la benvinguda als nous membres

| Octubre 2, 2019

Els proveïdors de serveis de salut a Europa poden sol·licitar-se des de 30 de setembre fins a 30 novembre per convertir-se en membre d'una de les 24 Xarxes de referència europees (ERNs): xarxes virtuals de proveïdors d’atenció sanitària a tot Europa que tenen per objectiu facilitar debats sobre malalties i malalties rares o complexes que requereixen un tractament altament especialitzat i una massa crítica de coneixements i recursos.

Aquesta és una oportunitat per eixamplar la cobertura geogràfica de les xarxes existents, especialment dels estats membres actualment poc representats, com Grècia, Malta i Eslovàquia. Aquesta convocatòria també permetrà ampliar l’abast de possibles afeccions i els pacients a tractar, ja que també hi formaran part noves malalties.

Comissària de la salut i la seguretat alimentària Vytenis Andriukaitis (a la foto) va dir: “Les xarxes de referència europees són una història d’èxit real, gairebé un miracle europeu, un clar exemple de com la UE pot ser beneficiosa per als seus ciutadans i estic extremadament orgullós del que hem aconseguit en aquest àmbit. Amb la crida a nous membres d’ERN, garantirem una cobertura més àmplia de les xarxes a Europa per permetre als pacients, per exemple, d’àrees remotes de Polònia, tenir el mateix accés a un diagnòstic i curació que els pacients ubicats a grans ciutats com París. o Berlín. Al mateix temps, els Estats membres han de tenir en compte la capacitat d’absorció dels ERN i garantir que els membres de la xarxa estiguin ben integrats en els sistemes sanitaris nacionals. "

Més de les unitats clíniques de 950, allotjades al voltant d’hospitals de 300, s’han convertit en membres d’aquestes xarxes 24 establertes a 2017. Tanmateix, l’origen geogràfic de les ERN mostra un cert desequilibri entre l’Occident i l’Est d’Europa amb la participació de països més petits que semblen més limitats i, en alguns casos, absents. Podeu trobar més informació aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, salut

Els comentaris estan tancats.