#Brexit - El grup de direcció del Parlament Europeu diu que les propostes del Regne Unit no ofereixen les garanties que la UE i Irlanda necessiten

| Octubre 3, 2019

Dimecres (2 octubre), Michel Barnier va exposar el Grup de direcció Brexit (BSG) del Parlament Europeu sobre les darreres propostes del govern del Regne Unit. Després d'un intercanvi d'opinions, els eurodiputats van acordar la següent declaració:

"El BSG no els troba últim minut Les propostes del govern del Regne Unit de 2 octubre, en la seva forma actual, constitueixen una base per a un acord al qual el Parlament Europeu podria donar el seu consentiment. Les propostes no tracten els problemes reals que cal resoldre, a saber, l’economia de totes les illes, el ple respecte del pacte de divendres sant i la integritat del mercat únic.

Tot i que seguim oberts a solucions serioses que puguin funcionar, jurídicament operables i serioses, les propostes del Regne Unit no es poden reduir i suposen un allunyament significatiu dels compromisos i objectius conjunts.

In particular, allà es preocupa per tres aspectes de les propostes.

En primer lloc, les propostes del Regne Unit sobre costums i aspectes normatius preveuen explícitament la infraestructura, els controls i els controls, però no se sap exactament on i com es podrien dur a terme aquests. Qualsevol forma de controls i controls dins i al voltant de la frontera significaria la fi del comerç sense friccions i, per tant, perjudicaria l'economia insular i representaria un greu risc per a la pau. procés i pot implicar un risc greu per als consumidors i empreses. Les propostes presentades pel govern del Regne Unit incompleixen així una sèrie de principis fonamentals i línies vermelles aprovades a les resolucions d'aquesta casa. Al mateix temps, aquests controls no serien suficient per garantir la protecció dels consumidors i empreses de la UE en totes les circumstàncies, deixant així a la UE un forat significatiu en el seu mercat únic.

En segon lloc, les propostes del Regne Unit només seran elaborades de manera detallada per la UE i el Regne Unit, o al Regne Unit unilateralment, durant el període de transició de catorze mesos. Això no proporciona la certesa necessària ni compleix els principis acordats en l'Acord de retirada. Això suposaria que el Parlament Europeu hauria de donar el seu consentiment al Protocol sense conèixer les seves implicacions, ni tenir cap garantia sobre el seu funcionament legal. Això és inacceptable.

En tercer lloc, el dret de consentiment que s’ofereix a l’Assemblea del Nord d’Irlanda fa efectivament un acord contingent, incert, provisional i unilateral, en lloc de la xarxa de seguretat prevista pel backstop. A més, l'Assemblea del Nord d'Irlanda no es va celebrar gairebé tres anys i es qüestiona si és capaç de convocar-se i assumir la responsabilitat d'un tractat internacional d'aquesta naturalesa.

En resum, la BSG té grans preocupacions sobre la proposta del Regne Unit, tal com es va presentar. Salvaguardar la pau i l’estabilitat a l’illa d’Irlanda, la protecció dels ciutadans i l’ordenament jurídic de la UE ha de sigui el focus principal de qualsevol acord. Les propostes del Regne Unit no coincideixen ni de forma remota amb el que es va acordar com a suficient compromís en el darrere.

El Parlament Europeu continua obert a explorar totes les propostes, però han de ser creïbles, jurídicament operables i endins practicar tenen el mateix efecte que els compromisos trobats en l'Acord de retirada. "

El Parlament Europeu continua donant suport a un "Brexit ordenat" basat en el ja negociat Acord de Retirada, que els eurodiputats van reafirmar en el resolució es va adoptar amb una àmplia majoria el setembre de 18. Qualsevol acord de retirada i futur acord d'associació o acord internacional amb el Regne Unit haurà de ser aprovat pel Parlament Europeu.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, EU, Comissió Europea, Parlament Europeu, UK

Els comentaris estan tancats.