#ECB - Draghi demana un estímul a la zona euro per impulsar les inversions

| Octubre 3, 2019
El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi (A la foto) va demanar dimarts (1 octubre) un estímul fiscal a tota la zona de l'euro destinat a impulsar les inversions, dient que els últims passos en aquesta direcció són insuficients, escriu Lefteris Papadimas.

Draghi, que serà substituït per Christine Lagarde el mes que ve, reforçava la seva petició perquè els governs de la zona euro empenyessin l'economia del bloc fora dels doldrums, complementant la política ultra-fàcil del BCE.

"La resposta més eficaç ... seria un estímul impulsat per inversions a nivell de la zona de l'euro", va dir Draghi a Atenes.

Els ministres de finances de l'Eurozona no planifiquen cap pla de despesa conjunta, però van dir que el mes passat estaven disposats a actuar si l'economia prengués un gir en el pitjor.

Draghi ha elogiat un pressupost per a la zona euro per haver entrat a 2021 com "un pas en la direcció correcta", però ha afegit que era insuficient "quant a mida o disseny".

Va dir que les inversions públiques a nivell nacional també ajudaran. Citant un estudi del BCE, Draghi va dir que augmentar la inversió pública productiva a Alemanya un 1% durant els anys 5 podria augmentar l'economia fins a 2% i la inversió privada fins a 2%.

Però, si això no va arribar a aconseguir-ho, Draghi va reafirmar el compromís del BCE amb les seves pròpies polítiques d’estímul, que van veure anunciar noves compres d’obligacions el mes passat i es van comprometre a mantenir les aixetes de diners sempre que calgués.

"Qualsevol ruta que es faci, la política monetària continuarà fent la seva feina", va dir Draghi. "Les darreres decisions del consell rector han demostrat la seva determinació davant les perspectives de creixement i inflació de debilitat contínua."

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, EU, Banc Central Europeu (BCE), Eurozona

Els comentaris estan tancats.