Els presidents fan una crida a l’obertura de les converses d’adhesió amb #NorthMacedonia i #Albania

| Octubre 3, 2019

Presidents Tusk (Consell Europeu), Sassoli (Parlament Europeu), Juncker (Comissió Europea) i el president electe von der Leyen han escrit als governs avui (3 octubre) per demanar als estats membres de la UE "que prenguin una decisió clara i substantiva sobre l'obertura. de les negociacions d’adhesió amb Macedònia del Nord i Albània com a màxim 2019 d’octubre ”.

A la carta defensen que l'EUropean Union es troba davant d’una elecció estratègica: "Si la UE decideix ara obrir les converses d’adhesió amb Macedònia del Nord i Albània és una prova de la capacitat de la Unió per complir les seves promeses i mirar cap al futur.

"El nostre món està patint canvis ràpids. Si la UE ha de mantenir el seu paper internacional i protegir els seus interessos, fer un pas cap a la integració dels països europeus que han manifestat el seu interès i que han complert els requisits per iniciar el procés d’adhesió ajudaran a aconseguir-ho.

"Macedònia del Nord i Albània van fer el que els vam demanar que fessin. L’assoliment que requeria un esforç important dels seus ciutadans, per als quals la perspectiva europea ha estat una gran font de motivació i determinació.

"No hi ha garantia d’èxit. Hi haurà molta feina per fer les reformes al llarg del camí. L’adhesió no passarà durant la nit. I tots dos països en són conscients. En paral·lel, la cooperació de la UE haurà d'aprofundir per anar juntament amb l'eixamplament, en l'interès mutu dels ciutadans europeus i dels països candidats.

"Creiem que ara és el moment d’obrir les converses d’adhesió amb els dos països."

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Albània, EU, EU, UK

Els comentaris estan tancats.