Els EUA guanyen un premi de 7.5 mil milions de dòlars en el cas de subvencions #Airbus

| Octubre 4, 2019

Els Estats Units han guanyat el premi d’arbitratge més gran de la història de l’Organització Mundial del Comerç (OMC) en la seva disputa amb la Unió Europea sobre subvencions il·legals a Airbus. A continuació, es presenten quatre informes anteriors del quadre i dels recursos d'apel·lació de 2011-2018 que constataven que les subvencions de la UE a Airbus incomplien les normes de l'OMC. La decisió demostra que el benestar corporatiu massiu de la UE ha costat a les empreses aeroespacials nord-americanes centenars de milions de dòlars en ingressos perduts durant gairebé 15 anys de litigi.

“Des de fa anys, Europa proporciona subvencions massives a Airbus que han perjudicat greument la indústria aeroespacial dels Estats Units i els nostres treballadors. Finalment, després de 15 anys de litigi, l'OMC ha confirmat que els Estats Units tenen dret a imposar mesures contraria a les subvencions il·legals de la UE ", va dir el representant comercial nord-americà, Robert Lighthizer. “D’acord amb això, els Estats Units començaran a aplicar aranzels aprovats per l’OMC sobre determinades mercaderies de la UE a partir del mes d’octubre 18. Esperem entrar en negociacions amb la Unió Europea amb l'objectiu de resoldre aquest problema de manera que beneficiïn els treballadors nord-americans ".

L'atorgament de 7.5 mil milions de dòlars anuals és, amb diferència, el premi més gran de la història de l'OMC, gairebé el doble que el premi anterior. L’Arbitratge va calcular aquest import a partir de les troballes de l’OMC que l’ajuda de llançament de la UE per a Airbus està provocant vendes perdudes importants d’avions grans de Boeing i també impedeix les exportacions de grans avions Boeing cap als mercats de la UE, Austràlia, Xina, Corea, Singapur i Emirats Àrabs Units. . Segons la normativa de l'OMC, la decisió de l'arbitre és definitiva i no pot ser objecte de recurs.

Els Estats Units han demanat avui que l’OMC programi una reunió el dia 14 d’octubre per aprovar una sol·licitud d’autorització dels Estats Units per prendre mesures contra la UE. Segons les normes de l'OMC, l'OMC proporcionarà aquesta autorització automàticament en aquesta reunió. La UE no té la possibilitat de prendre represàlies contra les mesures autoritzades per l'OMC.

Els aranzels s’aplicaran a una sèrie d’importacions dels Estats membres de la UE, i la majoria de les tarifes s’apliquen a les importacions de França, Alemanya, Espanya i el Regne Unit, els quatre països responsables de les subvencions il·legals. Tot i que l’USTR té l’autoritat d’aplicar una tarifa del 100% als productes afectats, en aquest moment l’augment tarifari es limitarà al 10% als avions civils de grans dimensions i al 25% als productes agrícoles i altres. Els Estats Units tenen l’autoritat d’augmentar les tarifes en qualsevol moment o de canviar els productes afectats.

L’USTR reavaluarà contínuament aquestes tarifes a partir dels seus debats amb la UE.

feu clic aquí per visualitzar la llista de productes que estaran subjectes a deures addicionals.

Fons

El mes de maig de 2011, l’òrgan d’appell va confirmar que la UE i quatre dels seus estats membres (Alemanya, França, Regne Unit i Espanya) van conferir més de $ 18bn en finançament subvencionat a Airbus i havia provocat que Boeing perdés vendes de més d’avions 300 i una quota de mercat significativa a tot el món. De fet, a la vista de l’efecte de les subvencions de la UE, el panell original de l’OMC que va escoltar per primera vegada el cas i l’òrgan d’appell van acordar que “sense les subvencions, Airbus no hauria existit… i no hi hauria avions Airbus al mercat. Cap de les vendes que va fer el Airbus subvencionat no s’hauria produït ”. Cap d’aquestes troballes es van modificar en l’informe de recurs d’acord amb el compliment de la 2018 de maig, que va confirmar que la UE proporcionava milers de milions d’euros addicionals en finançament subvencionat a Airbus.

En contraposició, l'OMC va rebutjar l'afirmació de la UE en la contra-denúncia de la UE segons la qual els subsidis dels Estats Units eren responsables de la viabilitat de la gran producció d'avions civils als Estats Units. L'OMC va comprovar que només una mesura tributària única de l'estat de Washington que proporcionava a Boeing flexibilitat addicional dels preus era incompatible amb les normes de l'OMC.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Aviació / aerolínies, Negocis, EU, US

Els comentaris estan tancats.