Lluita contra el #Terrorisme en línia: Fòrum d'Internet de la UE compromès amb un protocol de crisi a tota la UE

| Octubre 8, 2019

Ahir (7 octubre), els participants del 5th Internet Internet Forum, que van acollir els comissaris Avramopoulos i King, es van comprometre a un protocol de crisi de la UE, una resposta ràpida per contenir la propagació viral de contingut extremista i terrorista en línia.

La Comissió Europea, els estats membres i els proveïdors de serveis en línia, inclosos Facebook, Twitter, Google, Microsoft, Dropbox, JustPaste.it i Snap s’han compromès a treballar conjuntament de manera voluntària en el marc establert pel Protocol de Crisi, alhora que asseguren dades fortes protecció i salvaguardes de drets fonamentals.

El Fòrum d'Internet de la UE també va discutir els avenços generals realitzats per assegurar l'eliminació de contingut terrorista en línia des de la seva última reunió de desembre 2018, així com com reforçar la cooperació en altres reptes, com l'explotació sexual infantil en línia.

El comissari de Migració, Afers Interns i Ciutadania Dimitris Avramopoulos va dir: "Des que vaig llançar el Fòrum d'Internet de la UE fa quatre anys, ha passat de força a força, oferint als estats membres i plataformes en línia un marc eficaç per treballar junts per abordar el contingut terrorista en línia. Hem aconseguit construir una forta relació de confiança i comprensió mútua amb les plataformes d’internet. Estic satisfet amb els avenços que estem fent i els resultats notables que hem aconseguit. Estem donant aquesta cooperació un altre pas més amb un protocol de crisi de la UE. Amb això, estarem disposats a actuar ràpidament, eficaçment i d’una manera més coordinada per aturar la difusió del contingut terrorista ”.

El comissari de la Unió de Seguretat, Julian King, va afegir: “Els esdeveniments a Nova Zelanda a principis d’aquest any van ser un record important que el contingut terrorista s’escampa en línia a una velocitat tremenda. Tot i que la nostra resposta pot ser ràpida, no és prou ràpida. El Protocol és una resposta de la UE per contenir els estralls creats per aquests fets, de manera coordinada. "

El ple el comunicat de premsa I a full de dades estan disponibles en línia.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Defensa, EU, Comissió Europea, Radicalització, Terrorisme

Els comentaris estan tancats.