Novaport va aprofitar la capitalització de la naixent liberalització dels cels de Rússia

| Octubre 8, 2019

El cel de Rússia no té clar a les companyies aèries estrangeres. Durant tant de temps atrapat per les polítiques d’aïllament, la indústria de l’aviació de Rússia comença a mostrar signes de vida encoratjadors. Una liberalització parcial planificada del cel del país per a companyies aèries estrangeres podria fer que Rússia s'ajusti al nivell de llibertat gaudit durant dècades als aeroports d'Europa occidental i central i veuria un salt en el nombre de companyies aèries estrangeres que es retrocedeixen.

A finals de setembre, el viceprimer ministre Maxim Akimov, que supervisa la indústria del transport del país, va donar el seu suport perquè l’aeroport de Pulkovo de Sant Petersburg concedís nous drets en règim de cels oberts, permetent "vols de setena llibertat", cosa que permetria a les companyies aèries estrangeres vola cap a Sant Petersburg des de qualsevol país, no només el seu lloc de registre. Quatre altres aeroports russos ja tenen drets de trànsit de "cinquena llibertat", que permeten a les companyies aèries a embarcar passatgers en una parada durant un vol entre el seu país d'origen i un tercer país. D’aquests, dos apareixen a l’establiment de Novaport, un dels operadors aeroportuaris regionals més grans i de més ràpid desenvolupament a Rússia.

Més cels liberals exigiran inevitablement una millora de la infraestructura aeroportuària per adaptar-se a la demanda. Novaport, situat a la seva impressionant xarxa a través de la gran geografia de Rússia i multitud de zones horàries, Novaport és excepcionalment ben ubicada per donar suport a la naixent liberalització de l'aviació i amb una revisió ambiciosa d'infraestructures del país.

A 2016, Novaport va adquirir una participació de control a l’aeroport de Kaliningrad. La revisió integral i la reconstrucció a gran escala de la seva terminal de passatgers, augmentant la seva mida des de 12 fins a 40 mil metres quadrats, van obrir el camí perquè l’aeroport es convertís en un element clau del sistema de transport per a la regió més occidental de Rússia.

Invertint a Novaport i al sector aeroportuari rus és Meridian Capital Limited, la firma d’inversions internacional amb seu a Hong Kong amb una cartera d’inversions diversificada que abasta béns de consum, immobiliari, hostaleria, infraestructures i recursos naturals. Meridian Capital i els seus accionistes posseeixen 50% de l'aeroport al costat de copropietari Corporació AEON.

Yevgeniy Feld, principal fundador de Meridian Capital, va explicar la importància de Novaport com a "una inversió insígnia en la nostra cartera global a Meridian Capital Limited. Estem molt a favor del continuat liberalisme dels cels de Rússia. Novaport continua dedicant recursos importants a la modernització de la infraestructura aeroportuària regional i creu que l’impacte potencial sobre el desenvolupament econòmic és enorme. El compromís excepcional per millorar l'eficiència i augmentar els estàndards del nostre soci i copropietari Corporació AEON assegura que Novaport continuarà demostrant un creixement impressionant i es mantindrà al centre dels esforços per millorar els aeroports russos i la connectivitat regional ”.

El compromís de Rússia amb els cels oberts i la introducció d’un esquema simplificat de visades electròniques en llocs claus com Kaliningrad, fan que Novaport estigui situat excepcionalment per satisfer el boom futur del nombre de passatgers. Si, i quan, el Ministeri de Transports rus aprova la proposta de l’aeroport de Pulkovo, les possibilitats d’expansió semblen infinites.

A partir del desembre de 2018, Novaport manté una participació important en els aeroports regionals de 14 a tota la Federació Russa: Novosibirsk, Chelyabinsk, Volgograd, Tomsk Astrakhan, Chita, Tyumen, Perm, Murmansk, Kemerovo, Kaliningrad, Mineralnye Vody, Ulan-Ude, Vladikavkaz i posseeix interessos minoritaris (48-49%) als aeroports de Barnaul i Stavropol.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Rússia

Els comentaris estan tancats.