L'informe fa una crida a la UE perquè adopti mesures urgents per protegir els defensors de #HumanRights a #LatinAmerica

| Octubre 8, 2019

A la vista de la greu situació que pateixen els defensors dels drets humans a Amèrica Llatina, la Xarxa UE-LAT llança avui (8 octubre) un informe en què, mitjançant diferents recomanacions, anima la Unió Europea a actuar de manera proactiva per aturar aquest problema.

Amèrica Llatina és una de les regions amb un major nombre d’atacs i assassinats comesos contra defensors. Segons els defensors de la UE Protect, a 2018, almenys defensors de 256 van morir a la regió. L’informe, enviat avui al Parlament Europeu i al Servei Europeu d’Acció Exterior, destaca les tendències actuals i els patrons habituals de violència presents a tot el continent.

La falta de reconeixement i legitimació del seu treball són els principals factors que plantegen el risc de patir atacs com ara agressions físiques, inclosos homicidis o intents d'homicidis, amenaces, intimidació, assetjament, criminalització i altres formes de violència. A més, hi ha un nombre creixent de lleis restrictives a la regió que contribueixen a la reducció de l’espai de la societat civil.

Situació crítica per a dones i defensores mediambientals

Segons l’informe, les dones defensores dels drets humans i les persones que defensen les dones i la igualtat de gènere corren el risc de presentar múltiples i agreujades formes de discriminació. Les dones estan exposades a riscos específics de gènere. També estan sotmesos a violència perquè posen en dubte les normes i els estereotips existents a les seves comunitats i en els seus contextos socials.

La Xarxa EU-LAT també posa l’accent en la difícil situació de les persones que defensen la terra, el territori i el medi ambient, ja que Amèrica Llatina continua sent la regió amb el major nombre de defensors mediambientals assassinats al món. En aquest sentit, l’informe recorda que la protecció de les comunitats indígenes i els camperols, que defensen els recursos naturals del planeta, contribueix a canviar l’agenda política del clima.

informe complet

La Xarxa EU-LAT és un actor reconegut abans de la Unió Europea format per unes organitzacions i moviments de 40 procedents de països europeus 12 que han influït en la transformació de les polítiques europees en relació amb l’Amèrica Llatina en els camps del diàleg polític, la cooperació i el comerç.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Drets humans, Drets humans, Latin America

Els comentaris estan tancats.