#EIB saluda l'informe sobre les finances europees per al desenvolupament

| Octubre 9, 2019

El president del Banc Europeu d’Inversions, Werner Hoyer, ha acollit amb satisfacció la publicació de l’informe del Grup de Persones Intel·ligents sobre l’arquitectura financera europea per al desenvolupament i ha confirmat com les propostes d’un Banc Europeu de Desenvolupament Sostenible abordarien les llacunes d’inversió sistemàtiques identificades per l’informe.

"El Banc Europeu d'Inversions acull l'informe del grup de savis. Confirma l’important paper que està jugant el Grup BEI en l’aplicació de polítiques de la UE fora de la Unió. L’informe posa de manifest el fet que constituir una filial per al desenvolupament al BEI és l’opció més viable política i financera per afrontar les llacunes sistèmiques en l’arquitectura europea de les finances del desenvolupament ”, va dir Werner Hoyer, president del Banc Europeu d’Inversions.

Proposta del BEI per a una filial dedicada a les finances del desenvolupament

El nou informe recomana tres opcions per racionalitzar l'activitat de finançament del desenvolupament de la Unió Europea fora d'Europa i reforçar el suport per assolir els objectius de desenvolupament sostenible.

“Ara ens hauríem de centrar en l’entrega de resultats ràpidament. És per això que el BEI ha proposat una filial dedicada al desenvolupament del BEI per reforçar la configuració institucional de la UE, el Banc Europeu de Desenvolupament Sostenible (EBSD). Com a estructura dedicada, l'EBSD pot reforçar el focus de desenvolupament del BEI, amb una participació més forta de la Comissió Europea, el SEAE, el Parlament Europeu, els estats membres i les seves institucions nacionals de promoció i agències de desenvolupament. El que proposem és un enfocament modular, a partir de l'EBSD com una estructura dedicada dins del BEI, que pot aportar beneficis immediats i visibles sense recursos financers addicionals importants ”, va afegir el president Hoyer.

En els darrers mesos, el BEI ha desenvolupat propostes detallades per a una filial dedicada al finançament del desenvolupament, el Banc Europeu de Desenvolupament Sostenible. Aquest objectiu és reforçar el focus de desenvolupament del BEI, utilitzar els recursos existents i augmentar el compromís amb les parts interessades de la política de desenvolupament de la UE.

Discussions amb els governadors de la BEI i la junta directiva en els propers dies

El president Hoyer discutirà les conclusions del nou informe i propostes del Banc Europeu de Desenvolupament Sostenible amb els ministres de Finances europeus, els governadors del BEI, a Luxemburg a finals de setmana i el consell de direcció del BEI la setmana que ve.

Informe del Grup de Savis

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Banc Europeu d'Inversions

Els comentaris estan tancats.