Científic finançat per la UE entre #NobelPrize guanyadors en #Medicine

| Octubre 9, 2019

La Comissió s’enorgulleix d’anunciar que un dels guardons del premi Nobel d’aquest any, Sir Peter J. Ratcliffe, havia rebut fons de la UE per als seus projectes de recerca. Juntament amb William G. Kaelin Jr i Gregg L. Semenza, Sir Peter J. Ratcliffe ha estat guardonat amb el Premi Nobel de Fisiologia o Medicina per 2019 pels seus descobriments de com les cèl·lules senten i s’adapten a la disponibilitat d’oxigen. Aquests descobriments obren el camí per a noves maneres de combatre l’anèmia, el càncer i altres malalties.

El comissari d’investigació, ciència i innovació, Carlos Moedas, va dir: “Felicito a William G. Kaelin Jr, Sir Peter J. Ratcliffe i Gregg L. Semenza pel seu èxit. Estic orgullós de dir que el finançament de la UE ha donat suport a un dels premiats del premi Nobel d’aquest any per obtenir visions sobre com s’adapten les cèl·lules als canvis en els nivells d’oxigen, cosa que és clau per combatre un gran nombre de malalties que pateix la nostra societat. "

En representació de la Universitat d’Oxford, Sir Peter J. Ratcliffe va participar en el finançament de la UE EUROXY projecte, que estava dirigit a cascades sensibles a l’oxigen per a nous tractaments contra el càncer. Aquest projecte col·laboratiu, que va rebre 8 milions d'euros del Sisè Programa Marc de Ciència i Recerca de la UE (FP6), es va centrar en identificar vies adaptatives de cèl·lules cancerígenes i interrompre aquests mecanismes com a manera d'eradicar el càncer. A 2008, Sir Peter J. Ratcliffe va rebre una subvenció avançada de 3 milions d'euros per part del Consell Europeu de Recerca, juntament amb Christopher J. Schofield, per a un projecte que va aconseguir una caracterització estructural i química detallada dels enzims de la hidroxilasa humana i que també va dirigir al desenvolupament d’inhibidors d’aquests enzims.

Modular la resposta a les cèl·lules a l’hipòxia en un futur pot ser d’ús terapèutic en la malaltia isquèmica i el càncer. Més informació disponible online.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.