La Comissió Europea acull la valoració positiva sobre com ha gestionat #EUBudget

| Octubre 9, 2019

En el seu darrer informe sobre la gestió del pressupost de la UE, el Tribunal de Comptes Europeu, l’auditor independent de la despesa de la UE, va confirmar que la Comissió Juncker havia millorat significativament la manera d’administrar el pressupost de la UE. Els auditors van proporcionar als comptes anuals de la UE una factura sanitària neta per a una 12th any consecutiu i una opinió qualificada sobre els pagaments de 2018 per tercer any consecutiu. Aquesta és una gran avaluació dels esforços dirigits de la Comissió Juncker per assegurar-se que tots els euros del pressupost de la UE es gasten d'acord amb les normes i generen valor afegit per als nostres ciutadans.

El comissionat de pressupost i recursos humans, Günther H. Oettinger, va dir: "La Comissió Europea treballa molt per assegurar-se que cada euro del pressupost de la UE es destina al benefici dels nostres ciutadans i crearà un valor afegit de la UE. Ens assegurem que es respecten plenament les regles i es redueixin al mínim els errors. Ens alegrem que els nostres esforços donin els seus fruits i els nostres auditors independents han confirmat una vegada més que hem fet un bon treball. "

Estats membres de la UE: socis importants en la gestió del pressupost de la UE

La Comissió és responsable de l'execució del pressupost de la UE juntament amb una varietat de socis: gestiona al voltant del 75% de la despesa de la UE conjuntament amb els estats membres de la UE. Exerceixen un paper clau en àmbits com la cohesió i l’agricultura, on la major part del pressupost es canalitza a través de les autoritats de gestió nacionals i regionals. La Comissió té normes estrictes sobre la bona i eficaç gestió dels fons. Treballem conjuntament amb els estats membres per garantir que el pressupost es gasti d’acord amb aquestes normes i que cada euro del pressupost de la UE vagi allà on més es necessiti.

Oettinger va afegir: “Tant la política de cohesió de la UE com la nostra política agrícola comuna han demostrat la seva capacitat per donar bons resultats. Al mateix temps, la cohesió i el desenvolupament rural continuen sent els més difícils de gestionar a causa dels nombrosos actors implicats. La Comissió ajuda els estats membres i les diferents autoritats de gestió a millorar millor quan sigui necessari. Els esforços fins ara mostren que estem en el bon camí, seguirem treballant en la mateixa direcció. "

Aprofitant al màxim tots els euros

Assegurar-se que cada euro del pressupost de la UE aconsegueix els millors resultats possibles a les àrees polítiques és de la importància clau per a la Comissió. És per això que hem dirigit molts esforços per assegurar-nos que el pressupost de la UE no només es gasta d'acord amb les normes, sinó que també finança projectes que s'enfrontin als reptes de tota la UE i marquin la diferència per a un gran nombre de persones. A l’àmbit de la investigació, per exemple, gràcies al programa de finançament de la investigació i la innovació més gran del món Horizon 2020, la UE dóna suport a més d’investigadors de 300,000, inclosos des d’ahir premiats del premi Nobel 18 i innovadors. Quan es tracta de la protecció de fronteres i la gestió de les migracions, un àmbit d’importància clau per als ciutadans de la UE, des de 2015, les iniciatives finançades per la UE han ajudat a salvar vides gairebé 760,000 al Mediterrani i han provocat una disminució del 92% d’arribades a 2018 en comparació amb la pic de la crisi migratòria a 2015.

El focus sobre el valor afegit de la UE també es troba al centre de la proposta de la Comissió per al pressupost a llarg termini per a 2021-2027. Es busca fixar objectius més clars i centrar-se més en el rendiment. L’objectiu és facilitar el seguiment i la mesura dels resultats i fer canvis quan calgui. Es preveu que millori la manera de gastar el pressupost de la UE.

Normes més senzilles per augmentar l'eficàcia del finançament de la UE

En els darrers anys, la Comissió ha treballat per simplificar encara més les normes per les quals es gasta el pressupost de la UE, ja que unes regles més simples signifiquen un accés més fàcil als fons i menys errors de gestió.

Recuperació de fons de la UE gastats incorrectament

La Comissió com a gestora del pressupost de la UE té l’objectiu de garantir que, un cop tancat el programa i realitzats tots els controls, el risc restant per al pressupost de la UE se situa per sota del 2%, el nivell considerat pel Tribunal com a material.

Amb aquesta finalitat, la Comissió fa un seguiment de l'execució del pressupost de la UE sobre el terreny. Si es considera que els estats membres o beneficiaris finals gasten els diners de la UE de manera incorrecta, la Comissió pot recuperar fons per protegir el pressupost de la UE. A 2018, la Comissió estima que, després d'aquestes correccions i recuperacions, el risc restant d'error per al pressupost de la UE se situa per sota del 1%.

Fons

La publicació de l'informe anual per part del Tribunal de Comptes Europeu inicia el "procediment de descàrrega" anual del pressupost de la UE. Per preparar el terreny per al procés, al juliol de 2019, la Comissió va publicar informació sobre els ingressos, les despeses, la gestió dels pressupostos i la rendibilitat de la UE als informes de la Memòria Integrada de Comptes Financers. Aquest informe confirma que el pressupost de la UE en 2018 ha donat resultats concrets, ha ajudat a assolir les prioritats polítiques de la Unió Europea, ha creat valor afegit per als ciutadans de la UE i que s'ha gastat d'acord amb les normes de la UE.

El nivell d’error estimat no és una mesura de frau, ineficiència o malbaratament. Es tracta simplement d’una estimació dels diners ja pagats amb el pressupost de la UE malgrat l’incompliment de determinades normes.

Més informació

- Fitxa tècnica - Característiques clau de l'execució del pressupost de la 2018 UE

- Informe anual de gestió i rendiment 2018

- Informes de Comptabilitat Financera i Integrada

- Proposta de la Comissió sobre el proper marc financer plurianual

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, pressupost de la UE, Comissió Europea, Tribunal de Comptes Europeu

Els comentaris estan tancats.