Com augmentar la #GreenInversió a la UE

| Octubre 9, 2019
Energies renovables © Mikel Martinez De Osaba / 123RF / Unió Europea - EPLa UE vol impulsar projectes ecològics © Mikel Martinez De Osaba / 123RF / Unió Europea - EP

El canvi cap a una economia menys contaminant requereix inversions importants. La UE vol atreure més diners privats ja que els fons públics són insuficients.

Inversions de la UE

La UE necessita aproximadament 180 milions de € un any d’inversions addicionals en eficiència energètica i energies renovables a retallar les emissions de carboni 40% de 2030. Encara es necessita més neutralitat del carboni per 2050.

Algunes inversions en projectes climàtics i ambientals provenen del pressupost de la UE. Per exemple, aproximadament 20% del pressupost de 2019 165.8bn € està relacionat amb la lluita contra el canvi climàtic. El Parlament Europeu vol augmentar aquesta part del pressupost a 30%.

Com atrau la UE la inversió verda privada?

Els diners públics no són suficients per la quantitat d’inversió verda que es necessita, és per això que la UE treballa per atraure inversions privades. Ja s’han mobilitzat milers de milions a través del programa Fons Europeu d'Inversions estratègiques i Banc Europeu d'Inversions Els préstecs (BEI) i la quota de diners destinats als projectes climàtics està fixada en augmentar.

Els BEI paper en el finançament que respecta al clima els projectes han augmentat. En la seva discurs Al Parlament, al juliol, Ursula von der Leyen, futura presidenta de la Comissió Europea, va dir que sí proposar augmentant-la encara més convertint parts del BEI en el banc climàtic europeu. Com serà el BEI més implicat en projectes verds discutit per eurodiputats el dimecres 9 d'octubre.

El Parlament i el Consell també discuteixen noves regles sobre inversió sostenible que actuaria com a guia per a inversors, empreses i responsables polítics sobre quines activitats econòmiques i inversions haurien de ser considerades verdes.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, medi ambient, EU

Els comentaris estan tancats.