#OLAF - La cooperació duanera asiàtica i de la UE fa una gran quantitat de productes falsificats

| Octubre 9, 2019

Operació HYGIEA: aproximadament 200,000 peces de perfums falsificats, dentifricis, cosmètics, tones 120 de detergents falsificats, xampús, bolquers, així com més de 4.2 milions d’altres productes falsificats (cèl·lules de bateria, calçat, joguines, pilotes de tennis, màquines d’afaitar, aparells electrònics, etc.), les autoritats duaneres asiàtiques i de la UE han estat requisades per 77 milions de cigarrets i 44 tones de tabac falsificat de canonada d’aigua en una operació dirigida per l’ASEM, coordinada per l’Oficina Europea Antifrau (OLAF).

L’Operació Aduanera Conjunt HYGIEA es va dur a terme dins del marc de la Reunió Àsia-Europa (ASEM) com a part dels esforços conjunts dels països participants en la lluita contra les mercaderies falsificades. A 13 es van compartir els resultats d’aquesta operació coordinada per l’Oficina Europea Antifrau (OLAF)th Reunió de directius generals i comissaris de l’ASEM celebrada a Ha Long Bay, Vietnam, el 9-10 octubre 2019.

En nom dels directors generals i comissaris de l’ASEM i de la Comissió Europea, Nguyen Van Can, director general de duanes i president de Vietnam, va anunciar que els resultats de l’operació amb el nom de “HYGIEA”, dirigits a les mercaderies falsificades utilitzades en la vida diària. ciutadans (també anomenats béns de consum ràpid en moviment o FMCG), inclouen:

Un total de peces 194,498 de perfums falsificats, pasta de dents, cosmètics, així com 120,833.69kg de detergent fals, xampú, bolquers detinguts i capturats com a resultats directes de l'operació dirigida a productes FMCG falsificats.

A més de les mercaderies falsificades esmentades anteriorment, durant la operació es van detenir diversos enviaments de productes de tabac, ja que eren falsificats o destinats a contraban, que contenien 44,062 kg de tabac amb canonada d'aigua i cigarrets 77,811,800 en total.

- peces 4,202,432 d’altres articles falsificats (cèl·lules de bateries, calçat, joguines, pilotes de tennis, màquines d’afaitar, dispositius electrònics, etc.), inclosos els que no compleixen les normes de seguretat o el contraban.

Durant aquesta operació, les autoritats duaneres van realitzar controls físics o de raigs X dirigits a diversos centenars d’enviaments seleccionats transportats per contenidors marítims. Aquests controls van destapar una àmplia gamma de productes falsificats, inclosos cosmètics falsificats, perfums, sabons, xampús, detergents, cèl·lules de bateria, calçat, joguines, pilotes de tennis, maquinetes d'afaitar, aparells electrònics.

Durant la fase operativa d’HYGIEA, l’OLAF va facilitar la cooperació entre els països participants amb el suport d’un equip de deu oficials d’enllaç de Bangla Desh, Xina, Japó, Malàisia, Vietnam, Lituània, Malta, Portugal, Espanya i EUROPOL, tots treballant junts a Brussel·les. Es va utilitzar una unitat de coordinació operacional virtual (VOCU): un canal de comunicació segur per a aquestes operacions duaneres conjuntes per canalitzar el flux d’informació entrant. Aquest intercanvi d’informació en temps real va permetre a tots els experts implicats identificar els fluxos sospitosos de mercaderies falsificades fora de transaccions comercials ordinàries.

La directora general de l'Oficina Antifrau (OLAF), Ville Itala, va dir: "L'operació HYGIEA demostra què es pot aconseguir quan les autoritats duaneres, els socis internacionals i la indústria treballin conjuntament per lluitar contra les falsificacions. Els productes falsificats defrauden els consumidors, perjudiquen les empreses legítimes i causen grans pèrdues pels ingressos públics. Els béns falsificats també soscaven les polítiques de salut pública. Quan els falsos inunden els nostres mercats, els únics que es beneficien són els estafadors i els delinqüents. Felicito a tots els que han participat en l'Operació HYGIEA pels excel·lents resultats. "

[*] Estats membres de la UE, Austràlia, Bangla Desh, Brunei Darussalam, Cambodja, Xina, Índia, Indonèsia, Japó, Kazakhstan, República de Corea, Laos, Malàisia, Mongòlia, Myanmar, Nova Zelanda, Noruega, Pakistan, Filipines, Rússia, Singapur , Suïssa, Tailàndia i Vietnam

Missió, mandat i competències de l'OLAF:

La missió de l'OLAF és detectar, investigar i aturar el frau amb fons de la UE.

L’OLAF compleix la seva missió mitjançant:

  • Efectuar investigacions independents sobre fraus i corrupció amb fons de la UE, per tal de garantir que tots els diners dels contribuents de la UE arribin a projectes que puguin generar llocs de treball i creixement a Europa;
  • contribuir a reforçar la confiança dels ciutadans en les institucions de la UE mitjançant la investigació de conductes greus per part del personal de la UE i els membres de les institucions de la UE i;
  • desenvolupar una sòlida política antifraude de la UE.

En la seva funció d’investigació independent, l’OLAF pot investigar assumptes relacionats amb el frau, la corrupció i altres delictes que afecten els interessos financers de la UE sobre:

  • Totes les despeses de la UE: les principals categories de despesa són els Fons Estructurals, la política agrícola i la rural.

fons per al desenvolupament, despesa directa i ajudes externes;

  • Algunes àrees d’ingressos de la UE, principalment els drets de duana, i;
  • sospites de falta greu per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Crim, EU, Europea de Lluita contra el Frau (OLAF), Comissió Europea, Parlament Europeu

Els comentaris estan tancats.