Independentment del que passi amb la investigació en matèria de Trump, la nova direcció d'Ucraïna ha de lliurar una autèntica reforma del govern i continuar amb la lluita contra la corrupció.
Investigador i director del programa Ucraïna Fòrum, Rússia i Euràsia
La primera pàgina de la memòria no classificada de la trucada telefònica del president dels Estats Units, Donald Trump, amb el president ucraïnès Volodymyr Zelenskyy, de la 25 de juliol. Foto: Getty Images.

La primera pàgina de la memòria no classificada de la trucada telefònica del president dels Estats Units, Donald Trump, amb el president ucraïnès Volodymyr Zelenskyy, de la 25 de juliol. Foto: Getty Images.

Entre les qüestions exposades per les interaccions del president dels Estats Units, Donald Trump, amb el president d'Ucraïna, es troba el feble estat de dret, un problema clau de la governança moderna. Aquest darrer escàndol ha demostrat com el poder judicial encara és vulnerable a ser explotat per guanys polítics personals, enriquiment financer i suport geopolític.

Des de la independència, Ucraïna ha patit un feble estat de dret, una corrupció d’alt nivell i una justícia selectiva. Un informe important de la casa Chatham va concloure que, malgrat "un major èxit en restringir les oportunitats de corrupció, les reformes de les forces de l'ordre segueixen lentament a causa de la profunda cultura subjacent de la corrupció en el sistema judicial". Mentrestant, el Indicador de govern mundial del Banc Mundial L'estat de dret a Ucraïna s'ha mantingut gairebé inalterat durant els darrers 10 anys.

Amb una judicatura que no té independència política, sobretot als més alts nivells, Ucraïna es troba atrapada en el foc de la lluita política dels Estats Units.

Segons el president d'Ucraïna, Volodymyr Zelenskyy, hi ha una lamentable continuïtat en la discussió entre els dos presidents d'un nou fiscal general que seria "100% la meva persona". Els presidents d'Ucraïna han tingut fiscals lleials generals; Viktor Shokin, que Trump va anomenar "el teu molt bon fiscal", va ser un exemple a l'administració anterior. Zelenskyy va prometre vocalment atacar aquests sistemes de privilegi polític quan funcionés per al càrrec.

Estant d’acord amb fer fora la investigació de Hunter Biden, el fill de l’oponent polític de Trump, fa una ombra sobre el compromís de Zelenskyy de lluitar contra la corrupció i perjudicarà ara la credibilitat de qualsevol nou cas anticorrupció. Tancats en un context de al·legacions sobre la proximitat de Zelenskyy al magnat Ihor Kolomoisky, es qüestiona el compromís de la nova direcció d'Ucraïna per limitar la influència dels interessos en la judicatura.

Durant els primers mesos de Zelenskyy al càrrec, hi ha hagut senyals diferents sobre la gravetat de la seva creació de poder judicial. Si bé el nomenament del nou fiscal general Ruslan Ryaboshapka generalment ha estat positiu per la societat civil, dues de les cites de Zelenskyy a la Comissió d'Alta Qualificació, l'organisme que selecciona jutges, són menys tranquil·litzadores.

En particular, a finals de setembre va cedir un lloc a la comissió a la filla de l'exdiputat de Viktor Pshonka, que era el fiscal general de l'expresident Viktor Ianukóvitx. Hi ha el risc que en lloc de refrescar la composició del poder judicial, la comissió replici el mateix sistema compromès.

Una altra indicació preocupant de la condició d’estat de dret sota Zelenskyy és el fet que Andrey Portnov, cap adjunt de l’administració de Ianukóvitx i responsable del poder judicial, ha tornat a Ucraïna. Va fugir a Rússia després de les protestes de l’Euromaidan, però va tornar a Kíev el dia de la inauguració de Zelenskyy.

Igual que Andriy Bohdan, l'actual cap de l'administració presidencial, ha prestat serveis legals a Kolomoisky. Portnov ha presentat diverses demandes contra l'expresident Petro Poroshenko, acusant-lo d'intents il·legals de retenir el poder, entre d'altres.

Els Estats Units sempre han estat un soci vocal i estratègic per a la reforma de l’estat de dret a Ucraïna: va ser fonamental per crear la nau nacional anti-corrupció d’Ucraïna (NABU) i el FBI va proporcionar assistència tècnica i formació a la NABU Els esforços de Joe Biden per acomiadar el fiscal es van entendre a Kíev no relacionats amb el seu fill; simplement Amèrica va fer pressió sobre les autoritats ucraïneses perquè reformessin.

Tot i així, era inadequat que el fill d’un vicepresident en funcions s’incorporés al consell de la companyia de gas propietat d’un exministre del govern de Ianukóvitx, que estava ell mateix investigat en el moment d’aquest nomenament. Joe Biden hauria d'haver desaconsellat el seu fill que es faci un control mensual substancial d'una empresa que treballa en un dels sectors més corruptes de l'economia: l'extracció de gas.

Fins i tot enmig de la investigació, Hunter Biden era un orador a la Fòrum de seguretat energètica a Mònaco, patrocinat per Burisma. Només a la primavera d’aquest any Hunter Biden va renunciar a aquesta posició.

Els propers mesos proporcionaran més detalls sobre l’assumpte, però el fet important continua sent: Ucraïna és un estat de primera línia entre l’ordre democràtic liberal i la cleptocràcia autoritària. El futur d'aquesta batalla depèn en gran mesura de si l'Occident pot romandre unit en suport d'Ucraïna, així com de l'èxit de la reforma judicial del país. La imatge d'Ucraïna com a "cas de corrupta corrompuda", empès tan activament per la desinformació russa, podria fer que les inversions polítiques i financeres occidentals tóxiques.

Encara hi ha temps per evitar que això passi. Sempre hi ha hagut una comprensió estratègica bipartidista nord-americana sobre el motiu pel qual una Ucraïna basada en regles democràtiques és clau per a la seguretat d’Europa en general. La condicionalitat dels Estats Units a la reforma, juntament amb la forta pressió de la societat civil local, han ajudat a avançar el país.

Amb els focus de premsa dels mitjans mundials ara, aquest és el moment ideal perquè Ucraïna i els seus aliats pressionin cap a un poder judicial independent. Només aleshores es pot desvincular del llegat soviètic i de les taques de corrupció.