El soci europeu "important" de Bèlgica a #Cazakhstan, la reunió de Brussel·les, es presenta

| Octubre 10, 2019

Bèlgica n’és una Es va dir a una reunió a Brussel·les els "interlocutors polítics i econòmics importants d'Europa per al Kazakhstan".

Es va dir que les relacions entre els dos països es desenvolupen en un esperit de "confiança i respecte mutu".

Aquest va ser un dels missatges que va sortir de la taula rodona, "Kazakhstan-Bèlgica: perspectives de cooperació comercial, econòmica i d'inversió", dimecres (9 octubre).

Econòmicament, hi ha hagut “canvis positius” entre les dues parts i, actualment, hi ha unes empreses 74 amb interessos i capital belga a Kazakhstan.

El volum d'inversions belgues a l'economia kazakh ascendeix a uns 7.9 mil milions de dòlars, mentre que la xifra de negocis del comerç exterior de Kazakhstan amb Bèlgica a 2018 va augmentar en menys de 58% en comparació amb 2017 i va ascendir a 455 milions de dòlars.

L’esdeveniment a Brussel·les va ser organitzat per l’ambaixada de Kazakhstan a Bèlgica juntament amb AWEX i presidit pel viceministre d’Afers Exteriors de Kazak, Yermek Kosherbayev. Hi van assistir empreses valones i flamenques, l'ambaixador de Kazakhstan a Bèlgica Aigul Kuspan, diplomàtics, representants de laagència inversió exportadora de Valònia (AWEX) i Flanders Investment and Trade (FIT), així com J. Lebon, cònsol honorari de Kazakhstan a Flandes.

A la reunió es va sentir que hi ha un “gran interès mutu” en la cooperació entre ambdues parts.

Representants de tres empreses belgues John Cockrill, Carmeuse, Van Hool i VITO també van estar presents

John Cockerill (abans era el grup CMI) produeix solucions al sector energètic al Kazakhstan, com per exemple un projecte de construcció a la regió de Kyzylorda que compta amb una central solar mitjançant tecnologia de sal fosca. Un grup d’enginyeria mecànica amb seu a Seraing, a Bèlgica, produeix maquinària per a plantes d’acer, equips industrials de recuperació de calor.

Mentrestant, Carmeuse està jugant un paper clau en la reducció de la contaminació de l’aire a Kazakhstan i està implementant un projecte per construir una planta per a la producció de calç tecnològica d’alta qualitat a la regió de Karaganda.

Orfit es subministra amb Kazakhstan equipament utilitzat en el tractament del càncer. Basada en tecnologies innovadores, l’empresa desenvolupa i produeix els materials termoplàstics més precisos i fiables per a dispositius mèdics que milloren el tractament del pacient a tot el món.

Les empreses belgues tenen aproximadament oficines de representació de 20 al país, la majoria exportant mercaderies a Kazakhstan.

Sinó més empreses belgues, es va argumentar, haurien de començar a invertir a Kazakhstan, ja que obrirà un enorme mercat de consum de prop de tres mil milions de persones.

El Grup Carmeuse, destacable entre les empreses belgues que investeixen a Kazakhstan, preveu invertir aproximadament 55 milions de dòlars per construir una fàbrica de calç a la mina de Saryopan a la regió de Karaganda.

Fundada a 1860, la companyia es troba entre els principals productors de calç del món. La companyia compta amb fàbriques 90 als Estats Units, Canadà, Itàlia, França, Eslovàquia, Hongria, Àfrica i Àsia. La seva facturació anual és de 1.5 mil milions d'euros i s'espera que la fàbrica produeixi tones de calç a l'any 300,000. Es crearan alguns llocs de treball de 105 a la fàbrica i les inversions generaran 55 milions de dòlars.

Això, la reunió escoltada, il·lustra el potencial del Kazakhstan en termes de negoci.

Kazakhstan es classifica en 28th en l'últim Informe de Doing Business del Grup del Banc Mundial i, segons la reunió, les empreses belgues haurien de saber que la ubicació geogràfica de Kazakhstan ofereix un mercat de consum molt més gran si es consideren els mercats de països veïns com la Xina i l'Índia i l'Eurasia. Unió Econòmica.

La Xina és un país veí de Kazakhstan i té un enorme mercat de consum (1.3 o 1.5 mil milions de persones) i a causa de la creació de la Unió Econòmica Euràsia on no hi ha costums entre Rússia, Bielorússia, Armènia, Kirguizistan i Kazakhstan, que estableix una fàbrica. a Kazakhstan significa que una empresa té un mercat de no 18 milions de persones, sinó 180 milions.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Bèlgica, Brussel·les, EU, Kazakhstan, Kazakhstan

Els comentaris estan tancats.