#CounterTerrorism - La Comissió signarà els acords amb #Albania i #Macedonia com a part del Pla d'acció conjunt dels Balcans occidentals

| Octubre 10, 2019

A l'octubre de 9, Dimitris Avramopoulos, comissari de Migració, Afers Interns i Ciutadania (A la foto) Va signar dos acords amb Albània i Macedònia del Nord, implementant el Pla d’acció conjunta contra el terrorisme als Balcans occidentals.

Els arranjaments identificaran accions prioritàries concretes per a cada soci dels Balcans occidentals en matèria de cooperació antiterrorista per a 2019 i 2020, així com el suport de la Unió Europea. Tant Albània com Macedònia del Nord informaran periòdicament sobre la implementació dels arranjaments.

Els arranjaments per implementar els plans d'acció conjunta contra el terrorisme amb els altres socis dels Balcans occidentals també estan en fase de preparació i s'espera que es signin aviat. El pla d’acció conjunta més ampli per als Balcans occidentals, signat l’octubre 2018, proporciona un marc general d’acció contra el terrorisme i la prevenció i la lluita contra l’extremisme violent a la regió dels Balcans occidentals.

Aquest fort compromís en matèria de seguretat és una de les sis iniciatives emblemàtiques de la Comissió Estratègia per als Balcans occidentals i respon a la trucada del directori Declaració de Sofia de maig 2018 per a una major cooperació contra la lluita contra el terrorisme i l'extremisme.

Més informació sobre els dos arranjaments ja està disponible online.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Albània, EU, Comissió Europea, macedònia

Els comentaris estan tancats.