#EBA: l'Autoritat Bancària Europea insta les institucions financeres a preparar-se per a #Brexit

| Octubre 10, 2019

L’EBA assenyala que, en la seva comunicació, es van avançar significativament en l’aplicació dels plans de contingència per al cas que el Regne Unit es retiri de la UE sense un acord de retirada ratificat el 1 de novembre de 2019, les entitats financeres i les autoritats competents han de protegir-se de la complaença en el seu preparacions.

L’EBA va comunicar prèviament els preparatius als seus dictàmens d’octubre de 2017 i de juny 2018. Aquestes comunicacions es van centrar en els riscos que suposa la manca de preparacions de contingència adequades per part de les institucions financeres per assegurar que identifiquessin exposicions directes o indirectes al Regne Unit, i consideressin els riscos afectats, i posessin en marxa plans de contingència associats.

L’Opinió d’octubre de 2017 contenia principis detallats sobre: ​​(i) autoritzacions; (ii) models interns (iii) governança interna, subcontractació, transferències de riscos i empreses “buides” (iv) esquemes de resolució i garantia de dipòsits. L’EBA aconsella avui a les institucions financeres que s’adhereixin a aquests principis en els seus preparatius. En particular, s'han de continuar els esforços efectius de planificació de contingències, sobretot per garantir que hi hagi actius, personal i dades adequats per donar suport a les autoritzacions pertinents.

L’ABE també assenyala que, en cas que els clients tinguin dubtes sobre si es pot afectar la retirada del Regne Unit de la UE i encara no haguessin estat contactats pel seu proveïdor de serveis financers, haurien de contactar directament amb les seves institucions financeres.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, EU, UK

Els comentaris estan tancats.