Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#EUBudget 2021-2027: Temps per decidir

COMPARTIR:

publicat

on

Per davant de la Reunió del Consell Europeu el mes d'octubre de 17 i 18, la Comissió Europea demana als caps d'estat i de govern de la UE que proporcionin orientació política i un nou impuls a les negociacions per assolir un acord sobre un pressupost de la UE just, equilibrat i modern a llarg termini per al període 2021- 2027 abans d’acabar aquest any.

El proper marc financer plurianual (CFM) hauria d’adaptar-se als reptes d’avui i demà per tal que permeti que la UE compleixi les expectatives dels ciutadans. En una comunicació publicat el 9 octubre, la Comissió Europea exposa els principals punts que cal tenir en compte i una clara orientació dels líders de la UE per assolir un acord ràpid.

En aquesta ocasió, el president de la Comissió, Jean-ClaudeJuncker, va dir: "El pressupost a llarg termini de la UE consisteix a actuar allà on la UE aporta més valor. Es tracta d'inversions en investigació líder a nivell mundial a escala europea. Finançament per a infraestructures transfrontereres , suport a les petites empreses i una xarxa de seguretat per als nostres agricultors. És una educació en un altre país europeu per a generacions de joves europeus. Aquestes són les prioritats reflectides a la proposta de la Comissió per als propers set anys. A més, la nostra proposta és un avanç -un pla mirador, responsable i pragmàtic sobre com fer més amb menys. Faig una crida al Parlament Europeu i als nostres estats membres per arribar a un acord ràpid ".

El comissari de Pressupostos i Recursos Humans, Günther H. Oettinger, va dir: "La primavera de l'any passat, la Comissió va fer una proposta sobre el pròxim pressupost a llarg termini de la UE que tothom reconeixia com a base sòlida per a les negociacions. 16 mesos després, els treballs han avançat, però el temps ha passat s'està quedant curt. Ara tothom ha de treballar per aconseguir un compromís. Hauríem de tirar-nos les mans i caminar fins a la recta final. En un moment de grans reptes, Europa no es pot permetre endarrerir el seu pressupost a llarg termini. Els nostres ciutadans esperen resultats ; ara és el moment d'assumir la responsabilitat. És el moment de decidir ".

En línia amb la Conclusions de la reunió del Consell Europeu de 20 i 21 de juny 2019, s’hauria d’arribar a un acord sobre el proper pressupost a llarg termini de la UE abans d’acabar l’any. La Comissió comparteix la ferma que la conformitat amb aquest calendari és essencial, tant per als centenars de milers d’estudiants, agricultors i investigadors de tota Europa, com per a tots els que es beneficien del pressupost de la UE.

Podeu trobar més informació a la nota de premsa aquí, així com a les fitxes informatives aquí i aquí.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències