#UFU desil·lusionat per la revisió del calendari tarifari d’importació del Regne Unit

| Octubre 10, 2019

La Unió de Pagesos d’Ulster queda desil·lusionada pel calendari tarifari d’importació del Regne Unit revisat pel Govern, que inclou un aranzel zero per cent a determinades mercaderies d’agricultura, la qual cosa obre l’oportunitat d’importar les importacions estàndard més baixes al Regne Unit si deixem la UE sense acord.

El president de la UFU, Ivor Ferguson, va dir: "La falta de canvis en el calendari tarifari temporal del Regne Unit publicat originalment al març, significa que podríem perdre part del nostre accés preferent a alguns dels nostres mercats d'exportació clau. Al mateix temps, tenim la possibilitat d’importar aliments produïts amb normes més baixes pel que fa al benestar i el medi ambient dels animals, la qual cosa seria il·legal al Regne Unit. No només això posa en risc els nostres agricultors, sinó també els nostres consumidors.

“El Regne Unit actualment importa al voltant del 40% dels seus requeriments alimentaris, amb aproximadament el 70% d’aquest import actualment importat sense drets de la resta de la UE. Acceptem la importància de garantir que els preus dels aliments siguin estables per als consumidors en situació de no acord, però, sacrificar la indústria agrícola i augmentar la confiança en les importacions no és la manera de fer-ho. A més, aquestes propostes tarifàries no necessàriament garanteixen aliments més barats. "

El Regne Unit és un productor mundial de productes agroalimentaris. Tanmateix, hi ha d’haver un nivell de igualtat per tal que els productes locals puguin competir al mercat.

"Una combinació de perdre l'accés a principals socis comercials mentre obrim els nostres mercats seria potencialment desastrós. Quant de temps podrien sobreviure els agricultors sense una protecció significativa i amb noves barreres a l’exportació?

“Les famílies pageses tornen a deixar-se per por de què pugui passar amb els seus negocis si es produeixi un Brexit sense acord. Hem repetit constantment que un resultat sense acord seria catastròfic per a les explotacions agrícoles d’Irlanda del Nord amb un impacte immediat i profund en les famílies agrícoles, provocant importants trastorns a la cadena de subministrament, paralitzant la indústria i convertint els agricultors en la competència. Per això, hem demanat tarifes recíproques. Qualsevol que s'apliqui la UE, el Regne Unit hauria de sol·licitar-la a canvi ", va dir Ferguson.

A l’agost, la UFU va escriure al primer ministre Boris Johnson sobre aquest tema i també l’aplicació d’acords tarifaris d’importació diferencials al Regne Unit, quant a les importacions de la República d’Irlanda cap a Irlanda del Nord o Gran Bretanya.

"Estem molt decebuts que el primer ministre no hagi assumit les nostres preocupacions sobre les importacions a NI. Els agricultors són el fonament de la indústria agrícola i tot s’ha de fer per garantir la viabilitat futura de les empreses agrícoles d’Irlanda del Nord que gestionen les famílies. Si aconseguim la política comercial correcta, pot protegir els nostres estàndards, permetre a les empreses continuar negociant i també protegir el consumidor.

"La UFU continuarà fent pressió al govern perquè s'eviti un Brexit sense acord i es garanteixi un acord que permeti el comerç entre NI i GB, així com NI i el ROI, per continuar amb una mínima interrupció. A la vegada que permet un comerç amb la màxima fricció possible amb la resta de la UE ", va dir el president de la UFU.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, agricultura, Economia, EU, Northern Ireland

Els comentaris estan tancats.