La UE pren mesures per aturar # demandants d’asil a la fam

| Octubre 11, 2019

És difícil de creure que un país com Hongria que sí que va experimentar un èxode de més de 200,000 ciutadans després de la Revolució hongaresa a 1956 tractés els que fugien d’un conflicte ultradretà d’una manera tan cridosa i inhumana. La UE, mitjançant els seus laboriosos processos, ha constatat que l'enfocament d'Hongria també és contrari al dret europeu.

La Comissió Europea (10 octubre) va decidir dirigir a Hongria un dictamen raonat sobre la no subministració d'aliments a les persones que tinguessin lloc a les zones de trànsit hongareses a la frontera amb Sèrbia. Es tracta de persones que han rebutjat les sol·licituds de protecció internacional i que esperen ser retornades a un tercer país.

Segons la Comissió, és obligatori tornar els retornats a quedar-se a les zones de trànsit hongareses de facto detenció en virtut de: Directiva de devolució de la UE. La Comissió considera que la manca d’aportar aliments en aquestes circumstàncies no respecta les obligacions de l’article 16 de la Directiva de devolució i de l’article 4 de la Carta dels drets fonamentals de la Unió Europea.

La Comissió va enviar una carta de notificació formal a Hongria el 26 de juliol de 2019. Com que la resposta del govern hongarès no va respondre a les preocupacions de la Comissió i atesa la urgència de la situació, la Comissió va decidir enviar un dictamen raonat amb un termini de 1 mes per respondre a Hongria. La Comissió convida a les autoritats hongareses a complir les normes pertinents de la UE en aquest termini. En cas contrari, la Comissió pot decidir derivar el cas al Tribunal de Justícia.

El Tribunal Europeu de Drets Humans ja ha atorgat mesures provisionals en diversos casos, obligant Hongria a proporcionar menjar a les persones detingudes a les zones de trànsit. Dins juliol 2018, la Comissió va derivar Hongria al Tribunal de Justícia en un cas relacionat amb la detenció de sol·licitants d’asil a les zones de trànsit hongareses. El cas està pendent actualment davant del jutjat.

Més informació

- Sobre les decisions claus del paquet d'infraccions 2019 d'octubre, vegeu el text complet INF / 19 / 5950.

- En el procediment d'infraccions en general, vegeu MEMO / 12 / 12.

- Per procediment d'infracció de la UE.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Hongria

Els comentaris estan tancats.