El Tribunal Europeu decideix que #Finland ha de protegir la seva població de llops

| Octubre 11, 2019
El tribunal superior de la UE ha acceptat unes normes estrictes de protecció establertes en la Directiva sobre hàbitats de la UE que les autoritats nacionals haurien de seguir per tal d’aturar la captura i la mort d’espècies en perill d’extinció en estat salvatge. El cas va ser remès al Tribunal de Justícia de la UE pel Tribunal Suprem de Finances després que una ONG impugnava la decisió de donar permís als caçadors per matar set llops, malgrat que la població de llops de Finlàndia baixa molt per sota dels nivells saludables. Els llops són una espècie protegida a Finlàndia després d’haver estat conduïts a l’extinció per caça, caça furtiva i pèrdua d’hàbitat.

Un nivell saludable es defineix científicament com a mínim paquets familiars 25, cosa que significa que hi ha uns llops 300-500, segons l'any i la temporada. Al març de 2019, a Finlàndia només hi havia llops 185 – 205.

El EEB acull la sentència.

L'Oficina Europea de Medi Ambient (EEB) és la xarxa més gran d'Europa amb grups de ciutadans ambientals amb organitzacions membres de 150 en més de països 30.

Sergiy Moroz, responsable de la política general de Biodiversitat i Aigua de la EEB, va dir: "En aquest cas, la població de llops a Finlàndia no és prou gran per justificar l'emissió de permisos per matar. Avui el jutjat ha confirmat que la caça només s'hauria de permetre en condicions molt estrictes. Amb la crisi de natura a la qual ens trobem a tot el món, la importància de mantenir les normes estrictes de protecció de la UE no ha estat mai gran. "

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Benestar dels animals, medi ambient, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.