#Oceana - El frau de potència generalitzada del motor exigeix ​​una reducció més intensa de l’esforç pesquer al Mediterrani #WestMedMAP #WMedMAP

| Octubre 12, 2019

Oceana adverteix que la Comissió Europea proposta les oportunitats de pesca del Mediterrani i del Mar Negre no tenen problemes a l’hora d’afrontar la crisi de sobrepesca d’aquests mars. L’extensió reconeguda del frau en la potència del motor dels vaixells requereix una reducció més gran de l’esforç pesquer per assegurar l’inici de la recuperació de les poblacions de peixos i un futur per a la pesca clau a la regió. Oceana demana als ministres de la UE que vagin més enllà de la proposta, ja que és el factor èxit crític del Pla plurianual de la Mediterrània Occidental (WestMedMAP).

"El mar Mediterrani i el Negre són els més sobrepesats del món. Com a UE auditoria de la potència del motor es va revelar que el frau és molt estès i els arrossegadors mediterranis poden operar amb més del doble de potència registrada. Tenint en compte aquesta greu infracció, cal reduir el nombre de dies de pesca a 2020. El tall de la sobrecapacitat és fonamental per recuperar els seus nivells d'abundància en aquests mars ", va dir Nicolas Fournier, responsable de polítiques a Oceana a Europa.

Adoptat el mes de juliol 2019, el Pla preveu la reducció de l’esforç pesquer mitjançant la creació d’un “màxim esforç de pesca permès” per a Espanya, França i Itàlia per a les flotes d’arrossegament que pesquen sis espècies demersals principals: mulleta vermella, lluç, gambeta d’aigua fonda, Llagosta de Noruega (langoustine), gambeta blava i vermella i gambeta vermella gegant. L’objectiu del màxim rendiment sostenible s’hauria d’aconseguir de forma progressiva, a més tard, per 2025.

Les últimes valoracions de la Comissió General de la Pesca sobre el Mediterrani sobre aquestes sis poblacions específiques mostren situacions extremes de pesca pesquera per a lluç, mulleta vermella i llagosta de Noruega, sobrepesada fins a 15, sis i cinc vegades per sobre dels nivells sostenibles, respectivament. Més d'un 80% de les poblacions de peix de la Mediterrània es consideren sobreexplotades, la qual cosa és la taxa de sobrepesca més alta del món.

Oceana demana al proper Consell de Ministres de la UE (16-17 desembre) que adopti una reducció de l’esforç de pesca més forta que les proposades inicialment per la Comissió Europea, per reforçar el ritme de sostenibilitat i reconstruir ràpidament les existències per restablir la rendibilitat de la pesca de la regió.

enllaç a 2019 EU Study on Study sobre la verificació de potència del motor per part dels estats membres

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM), EU, La pesca il·legal, Marítim, Oceana, la sobrepesca

Els comentaris estan tancats.