# Kövesi - El Consell confirma Laura Codruţa Kövesi com a primera fiscal principal europea #EPPO

| Octubre 14, 2019

El Consell d’avui (14 octubre) va acordar el nomenament de Laura Codruța Kövesi (A la foto) ser el primer fiscal europeu. El nomenament ara també ha de ser confirmat pel Parlament Europeu, que serà una formalitat, ja que el Parlament Europeu ja ha comunicat al Consell que Kövesi és el seu candidat preferit.

Kövesi, de nacionalitat romanesa, actualment és fiscal a la Fiscalia del Tribunal Superior de Casació i Justícia de Romania. Va exercir diversos càrrecs de fiscal durant la seva carrera a Romania.

El fiscal principal europeu organitzarà la tasca de l'EPPO i representarà l'Oficina en contactes amb institucions de la UE, estats membres i països tercers. Estarà assistida per dos diputats i presidirà el col·legi de fiscals, que serà l’encarregat de definir l’estratègia i les regles internes i garantir la coherència entre i dins dels casos.

"La prioritat del Consell és que l'EPPO estigui en funcionament fins al novembre de 2020. En aquest sentit, ara es feia urgent nomenar el fiscal general europeu. La Sra. Kövesi, com a primera en aquest article, tindrà la tasca de configurar l'EPPO des de zero. La seva tasca durant els set anys del seu mandat consistirà en particular a construir l'estructura administrativa i operativa de l'oficina i establir bones relacions de treball amb les autoritats judicials nacionals. El Consell continuarà supervisant la creació de l'oficina per assegurar-nos que disposem d'un EPPO eficient i eficaç que esdevingui la pedra angular de la nostra lluita contra el frau i la corrupció per a les finances de la UE ", va dir Anna-Maja Henriksson, ministra de Justícia de la presidència finlandesa. del Consell.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Consell Europeu, Parlament Europeu, Finlàndia, Romania

Els comentaris estan tancats.