Connecteu-vos amb nosaltres

Canvi climàtic

#EPP: més diners per lluitar contra #ClimateChange

publicat

on

A Resolution adopted on 14 October by the European Parliament’s Budgets Committee echoes and supports the outcome of the vote of 1365 amendments to the Council's reading of the 2020 Budget.

“La innovació, la investigació i la competitivitat són prioritats clau per als pressupostos de la UE de l’any vinent. Volem més diners per a Horizon 2020, per a la investigació i la innovació a la zona del clima i el medi ambient. La lluita contra el canvi climàtic és la prioritat per al pressupost de la UE 2020 ”, va dir la diputada del Parlament Europeu a Monika Hohlmeier, portaveu del Parlament Europeu.

“Una altra prioritat clau és la joventut. Volem reforçar els programes d’intercanvi Erasmus + i el programa DiscoverEU, on la UE lliura entrades Interrail a joves d’any 18 perquè no depenguin de la capacitat financera dels seus pares per poder viatjar per Europa i aprendre més sobre l’europeu. cultura ", va assenyalar Hohlmeier. "A més, volem reforçar la Iniciativa per a l'Ocupació Juvenil, el programa que ajuda els joves a obtenir la qualificació per trobar feina", ha explicat Hohlmeier.

“Finalment, la nostra tercera prioritat és l’ajuda al desenvolupament. Volem més diners per combatre el canvi climàtic, per tenir mars sense plàstic i per tenir situacions dignes per a les poblacions de països tercers ”, va concloure.

La votació del Comitè dels Pressupostos reflecteix un pressupost de 171 mil milions d'euros en compromisos, 2.7bn € per sobre del projecte de pressupost original de 2020 de 168.3bn € proposat a principis de juny d'aquest any. El Consell només preveu 166.8mn d'euros en compromisos per al pressupost de l'any vinent.

Tot el Parlament Europeu adoptarà la seva posició a la sessió plenària d'Estrasburg a finals d'aquest mes.

Canvi climàtic

Transició verda: les emissions mundials de CO2 continuen augmentant, però la UE atura la tendència mundial

publicat

on

El Joint Research Center de la Comissió ha publicat un nou estudi sobre CO fòssil2 emissions per a tots els països del món, reafirmant que la UE ha aconseguit desvincular el creixement econòmic de les emissions que canvien el clima. CO fòssil2 les emissions dels estats membres de la UE i el Regne Unit van baixar el 2019, mentre que a nivell mundial l’increment de CO2 les emissions van continuar el 2019, tot i que a un ritme una mica més lent.

Des de principis del segle XXI, les emissions mundials de gasos d’efecte hivernacle han crescut constantment. No obstant això, els estats membres de la UE i el Regne Unit van mantenir la tendència amb el seu CO2 les emissions procedents de la combustió de combustibles fòssils i els processos van caure un 3.8% el 2019, en comparació amb l'any anterior. Això significa el CO fòssil de la UE i el Regne Unit2 les emissions van estar un 25% per sota dels nivells de 1990, la reducció més gran entre les principals zones econòmiques emissores de tot el món. Des del 1990, també hi ha hagut una tendència decreixent en CO2 emissions per càpita i per intensitat de la producció monetària a tot Europa.

Aquestes reduccions s’han aconseguit gràcies a una combinació de polítiques de mitigació destinades a descarbonitzar el subministrament energètic, el sector industrial i el sector de la construcció, i es continuaran amb un esforç renovat sota el paraigua del Acord Verd Europeu. Aquests són els resultats de les darreres actualitzacions del Base de dades d’emissions per a la investigació atmosfèrica mundial (EDGAR), una eina única desenvolupada pel CCI per donar suport a l'avaluació de l'impacte polític i les negociacions climàtiques, que proporciona un punt de referència amb el qual es poden comparar les estimacions nacionals i globals. Hi ha més informació disponible a la premsa del JRC alliberar.

Seguir llegint

Canvi climàtic

Informe de l'Agència Europea de Medi Ambient: La lluita contra la contaminació i el canvi climàtic a Europa millorarà la salut i el benestar

publicat

on

Segons un major avaluació sobre salut i medi ambient publicat avui per l’Agència Europea del Medi Ambient (EEA), els entorns de mala qualitat contribueixen a una de cada vuit defuncions d’europeus. La contaminació acústica i atmosfèrica, els impactes del canvi climàtic com les ones de calor i l'exposició a productes químics perillosos causen mala salut a Europa. A més, la pandèmia COVID-19 proporciona un clar exemple dels complexos vincles entre el medi ambient, els nostres sistemes socials i la nostra salut, amb factors causants de la malaltia atribuïts a la contaminació ambiental derivada de l’activitat humana.

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: “Hi ha un vincle clar entre l’estat del medi ambient i la salut de la nostra població. Tothom ha d’entendre que cuidant el nostre planeta no només estem salvant ecosistemes, sinó també vides, especialment les més vulnerables. La Unió Europea es dedica a aquest enfocament i, amb la nova Estratègia de Biodiversitat, el Pla d’acció d’economia circular i altres iniciatives futures, estem en el camí per construir una Europa més resistent i més sana per als ciutadans europeus i més enllà ”.

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, va dir: "COVID-19 ha estat un altre toc d’atenció, que ens fa ser conscients de la relació entre els nostres ecosistemes i la nostra salut i la necessitat d’afrontar els fets: la nostra forma de viure, consumir i produir és perjudicial per al clima i afecta negativament la nostra salut. Des de la nostra estratègia Farm to Fork per a una alimentació saludable i sostenible fins al futur pla europeu contra el càncer, hem pres un fort compromís per protegir la salut dels nostres ciutadans i del nostre planeta ".

L’informe subratlla que cal un enfocament integrat de les polítiques mediambientals i sanitàries per afrontar els riscos ambientals, protegir els més vulnerables i aprofitar plenament els beneficis que ofereix la natura en suport de la salut i el benestar. Trobareu més informació a el comunicat de premsa.

Seguir llegint

Canvi climàtic

# Clima canvia un risc econòmic més gran que el de Schnabel del #Coronavirus BCE

publicat

on

By

La pandèmia del coronavirus demostra en termes més clars per què els bancs centrals han de tenir un paper més important en la lluita contra el canvi climàtic, fins i tot si la qüestió al principi sembla que no té relació amb la política monetària, va dir Isabel Schnabel, membre del consell del Banc Central Europeu: escriu Balazs Koranyi i Frank Siebelt.

Inicialment, només una crisi sanitària, la pandèmia ha provocat onades de xoc econòmiques a tot el món, afectant totes les nacions i obligant els bancs centrals a proporcionar un suport sense precedents per donar suport a l’activitat econòmica. Amb el canvi climàtic que suposa un risc encara més gran, el BCE ha de mantenir aquesta qüestió al capdamunt de la seva agenda mentre revisa el seu marc polític, va dir Schnabel a Reuters en una entrevista.

"El canvi climàtic és probablement el repte més gran al que ens enfrontem, molt més gran que la pandèmia", va dir Schnabel. "Tot i que aquest xoc sanitari no té cap relació amb la política monetària, té, però, enormes implicacions per a la política monetària", va dir.

"El mateix passa amb el canvi climàtic i és per això que els bancs centrals no poden ignorar-lo". Mitjançant el seu braç supervisor, el BCE podria exigir als bancs que proporcionessin una avaluació del risc climàtic, que podria afectar el seu accés al finançament del banc central si aquesta avaluació té una implicació directa en les valoracions de les garanties, va dir Schnabel.

El banc central també hauria d’impulsar la Unió Europea per afegir un element ecològic al seu llarg retard en el projecte de constituir una unió de mercats de capitals, ja que un enfocament en finançament ecològic podria donar al bloc un avantatge competitiu, va argumentar. Schnabel, que en el passat ha expressat el seu escepticisme sobre la distinció de les compres de bons del BCE cap als bons verds, ha afegit que la seva opinió sobre el tema encara "s'està desenvolupant".

"Hi ha la visió que hauríem de seguir molt de prop la neutralitat del mercat", va dir. "I hi ha l'opinió alternativa que els mercats no estan fixant correctament els riscos climàtics, de manera que hi ha una distorsió del mercat i, per tant, la neutralitat del mercat pot no ser el punt de referència adequat".

Ja un dels majors compradors d’actius ecològics, el BCE té al voltant del 20% dels bons ecològics elegibles per a les seves compres, deixant poc marge per a més compres segons les seves normes actuals.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències