La importància global de la relació de # Xina i # Índia és evident: oficial indi

| Octubre 15, 2019

L’Índia i la Xina són grans economies emergents i creixents potències, i la importància global d’aquesta relació bilateral és evident, va dir el doctor TCA Raghavan, director general del Consell Indi d’Afers Mundials (ICWA) durant una recent entrevista amb People's Daily, escriu Yuan Jirong, Daily People.

Raghavan va dir que esperava la segona reunió informal entre el president xinès Xi Jinping i el primer ministre indi Narendra Modi.

Creu que aquesta reunió donarà un gran moviment endavant en la relació bilateral entre els dos països i la cooperació Xina-Índia promourà la multi-polarització mundial i el procés de globalització econòmica.

Establerta a 1943, l’ICWA és un think tank influent de polítiques diplomàtiques a l’Índia, on Xi va pronunciar un discurs molt important titulat "A la recerca conjunta d’un somni de renovació nacional ”el 18 setembre 2014.

Xi va assenyalar en el discurs que Xina i l'Índia haurien de ser socis més propers per al desenvolupament, socis cooperatius per al creixement i socis mundials per a la coordinació estratègica. Raghavan va comentar que els comentaris de Xi han assenyalat una direcció per al futur desenvolupament de la relació entre els dos països.

Va dir que, com els dos països més poblats del món, la Xina i l'Índia experimenten un ràpid desenvolupament.

L’ICWA ha mantingut múltiples reunions amb organitzacions xineses rellevants i el director general de l’ICWA també presta una atenció a llarg termini i estreta al desenvolupament de la Xina. Considera que millorar la comunicació entre els think tanks dels dos països serà constructiu per a la promoció de la comprensió mútua i dels intercanvis culturals.

Agraint una gran apreciació per la reunió informal entre Xi i Modi a Wuhan, la Xina de l'any passat, el funcionari de l'ICWA va dir que l'orientació d'alt nivell és un poder estratègic que propicia la confiança mútua entre els dos països i avança les relacions Xina-Índia.

Va dir a People's Daily que els dos líders han estat promovent proactivament el desenvolupament global entre la Xina i l'Índia i que han intensificat els diàlegs sobre qüestions polítiques i de seguretat, i ha afegit que la reunió informal de Wuhan obria un nou capítol per a la relació Xina-Índia.

Raghavan va dir que les discussions profundes dels dos líders sobre qüestions estratègiques, de llarg termini i generalitzades a les reunions informals són de gran importància per als dos països i el món.

Des de la reunió informal de Wuhan, la Xina i l’Índia han estat testimonis de prospers intercanvis i cooperació en matèria de comerç i cultura.

Raghavan creu que la segona reunió informal entre els dos líders a Chennai segur que obtindrà resultats fructífers.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Xina, EU, Índia

Els comentaris estan tancats.