#EBRD amplia els fons per al programa d’energies renovables a #Kazakhstan

| Octubre 17, 2019

El Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament (BERD) proporcionarà fons addicionals de fins a 328 milions de dòlars per donar suport a Kazakhstan com a líder regional en el desenvolupament d’energies renovables a través de la segona fase del seu marc renovable, va informar el servei de premsa del banc.

El programa marc dóna suport a la implementació de projectes en el camp de l’energia solar, eòlica, hidroelèctrica i biogàs, així com els projectes de distribució i transmissió d’electricitat. S'espera que els projectes redueixin les emissions de diòxid de carboni en un mínim de 500,000 tones a l'any.

"El Consell d'Administració del BERD va aprovar l'extensió al marc existent, que s'ha utilitzat gairebé totalment. La primera fase va recolzar la creació de 262 megawatt de capacitat de generació d’energia renovable a tot el país, va atreure quatre inversors internacionals privats i va donar suport a un projecte d’enfortiment de la xarxa ”, relata el comunicat del banc.

Així mateix, el programa marc comptarà amb el suport de finançament concessional del Fons Clima Verd (GCF). Es comptarà amb l’assistència tècnica integral per donar suport a la licitació competitiva de projectes d’energia eòlica, el desenvolupament de mercats de carboni i la promoció de la igualtat de gènere en el sector de les energies renovables.

El Ministeri de l'Energia kazakh i la BERD van confirmar al setembre el compromís del banc per donar suport a projectes d'energies renovables a Kazakhstan "centrats en finançar projectes renovables amb licitació competitiva".

El marc de renovables al Kazakhstan ajudarà a assolir els seus objectius d’energia renovable 3% 2020 i 50% a 2050 i a complir les seves obligacions en el marc de l’Acord sobre el clima sobre París.

En general, el BERD ha invertit més de 9.1 mil milions de dòlars a través de projectes 262 a l'economia kazakh. Més de $ 2.2bn es van destinar a projectes de Green Economy Transition (GET). L'enfocament GET es va llançar per ajudar els països on el banc opera a construir economies amb baixes emissions de carboni i resistents.

El BERD és l’inversor internacional més gran de l’economia del país fora dels sectors del petroli i el gas amb una àmplia presència al Kazakhstan amb dues oficines a Nur-Sultan i Almaty i cinc oficines locals a regions remotes.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Kazakhstan, Kazakhstan

Els comentaris estan tancats.