Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#EuropeanAgendaOnMigration quatre anys després: s’ha de consolidar el progrés marcat davant d’una situació volàtil

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Abans del Consell Europeu d'octubre, la Comissió Europea informa sobre els avenços clau de l'Agenda Europea sobre Migració des del 2015, centrant-se en les mesures adoptades per la UE des de l'últim informe de progrés del març de 2019.

La Comissió també va establir aquelles àrees on s'ha de continuar treballant per abordar els reptes migratoris actuals i futurs. L'alta representant i vicepresidenta Federica Mogherini va dir: "Durant els últims anys hem construït una política de migració exterior de la UE quan no n'hi havia. Hem desenvolupat noves associacions i hem reforçat les antigues, començant per la Unió Africana i les Nacions Unides. Junts estem salvant vides i protegint els que ho necessiten habilitant canals legals de migració, abordant els motors de la migració i lluitant contra el tràfic de migrants i el tràfic d'éssers humans. Els darrers anys han confirmat que cap país pot afrontar aquesta complexitat sol. Només treballant junts, unint forces, podrem abordar aquests reptes globals d'una manera eficaç, humana i sostenible".

El comissari de Migració, Afers Interiors i Ciutadania, Dimitris Avramopoulos, va dir: "Aquests últims anys han demostrat que només junts com a Unió som capaços de respondre a circumstàncies extremes. Col·lectivament, hem establert les bases estructurals i operatives d'un sistema migratori europeu integral que no només respongui eficaçment i doni resultats, sinó que també promogui la solidaritat i la responsabilitat. Tot i que encara queda més feina per fer i la situació continua sent fràgil, estem molt més preparats que el 2015”.

Quan va esclatar la crisi migratòria el 2015, la UE va prendre mesures ràpides i decidides per afrontar reptes excepcionals mitjançant solucions europees comunes. Durant els últims quatre anys, ara s'han establert les bases per a una política migratòria col·lectiva sòlida de la UE i noves eines i procediments per a una coordinació i cooperació eficients. La UE està més ben equipada que mai per oferir suport operatiu i financer als estats membres sota pressió, gestionar les fronteres exteriors i treballar en col·laboració amb països de fora de la UE. Tanmateix, calen més esforços per completar aquest treball i fer que la política migratòria de la UE sigui realment preparada per al futur, eficaç i resilient. Un ple el comunicat de premsa i les fitxes estan disponibles en línia.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències